Gegratineerde savooikool met oregano

Lekker snel! Effe de kool in parten snijden, stomen in de bouillon, lekkere kruiden en kaas erover en hup de oven in! Doordat je het voor stoomt in de Wholy Bones bottenbouillon wordt de kool heerlijk mals en fijn van smaak.

diner • bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten

  • 1 savooikool
  • 250 ml Wholy Bones bottenbouillon
  • 3 el tomatenpuree
  • 2 el extra virgin olijfolie
  • mespunt sambal (voor de liefhebber van pittig)
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 100 g kaas geraspt (stukje wat je over hebt of Parmezaan of Pecorino)
  • zout
  • peper

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Snijd de kool in parten (ca 6-8 parten per kool). Houd de steel intact zodat de bladeren bij elkaar blijven.

  3. Doe de , in een grote pan, voeg wat zout en peper naar smaak toe en leg de parten kool in de bouillon (gebruik eventueel twee pannen als het niet past).

  4. Stoof de parten ca. 7-8 minuutjes met de deksel op de pan.

  5. Maak ondertussen een marinadesausje van de tomatenpuree, de olijfolie, de peper en het zout (en eventueel een mespunt sambal).

  6. Leg de parten in de ovenschaal en verdeel de marinade over de kool.

  7. Bestrooi met oregano en kaas en bak ca. 15-20 in de oven.

Tip Lekker met een gehaktbal of ander stukje vlees dat je lekker vindt.