Shakshuka met ei, feta en spek

Sta je op de camping en heb je maar één pannetje? Shakshuka is echt een topper om te maken. Het is een gerecht uit het oosten van Europa. In de zomer maak je het natuurlijk met verse tomaten. Maar als je die niet hebt, pak dan gewoon een blik gepelde tomaten.

hoofdgerecht • 4 personen • bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten

  • 2 teentje knoflook geperst
  • 1 uitje fijn gesneden
  • 200 g champignons in plakjes
  • 2 paprika’s in stukjes
  • 4 grote tomaten (ontvelt) in stukjes of blik tomaten
  • 1 blikje tomatenpuree
    lente uitjes in reepjes gesneden
  • 1 el paprika poeder
  • snufje chilipeper (als je van pittig houdt)
  • 250 ml Wholy Bones bottenbouillon
  • 4-6 eieren (afhankelijk hoeveel trek je hebt)
  • 100 g ontbijtspek in stukjes gesneden
  • 100 g feta kaas

Bereiden

  1. Verwarm een scheutje extra virgin olijfolie in een hapjes pan en fruit het uitje en de knoflook zachtjes aan.
  2. Voeg de champignons en paprika toe en roerbak de groenten totdat ze licht beginnen te kleuren.
  3. Voeg de stukje spek toe en bak even mee.
  4. Voeg de paprika en chili toe en roer door.
  5. Voeg de tomaten of tomaten uit blik en de Wholy Bones bottenbouillon toe.
  6. Maak op smaak met peper en zout.
  7. Verkruimel de feta over het gerecht.
  8. Breek de eieren in het gerecht en doe de deksel op de pan en laat het gerecht zachtjes pruttelen totdat de eieren zijn gestold.
  9. Bestrooi met de gesneden lente-ui.