Witte bonen met bleekselderij en kaasroomsaus uit de oven

‘Hmm gekke combinatie’, zou je denken. Maar wij vonden hem heerlijk zacht en romig en eenvoudig te maken.

hoofdgerecht • 4 personen • bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • bleekselderij in dunne reepjes
  • witte bonen, uit blik of pot ±700 gr
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 250 ml slagroom
  • 100 ml Wholy Bones bottenbouillon
  • roomboter of ghee
  • peper, zeezout

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Verhit een pan op laag-midden vuurtje en voeg een klontje boter toe.
  3. Bak de bleekselderij 5 minuten en voeg hierna de slagroom en Wholy Bones bottenbouillon toe.
  4. Voeg na 2 minuten de Parmezaanse kaas toe en maak op smaak met aardig wat peper en een beetje zeezout.
  5. Lek de bonen uit en leg deze in een ovenschaal. Giet de kaas-selderij saus op de bonen en besprenkel met een handje vol Parmezaan.
  6. Bak de bonen 10-12 minuten in de voorverwarmde oven.