Witte bonen met bleekselderij en kaasroomsaus uit de oven
‘Hmm gekke combinatie’, zou je denken. Maar wij vonden hem heerlijk zacht en romig en eenvoudig te maken.
hoofdgerecht • 4 personen • bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten
- bleekselderij in dunne reepjes
- witte bonen, uit blik of pot ±700 gr
- 50 g Parmezaanse kaas
- 250 ml slagroom
- 100 ml Wholy Bones bottenbouillon
- roomboter of ghee
- peper, zeezout
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Verhit een pan op laag-midden vuurtje en voeg een klontje boter toe.
- Bak de bleekselderij 5 minuten en voeg hierna de slagroom en Wholy Bones bottenbouillon toe.
- Voeg na 2 minuten de Parmezaanse kaas toe en maak op smaak met aardig wat peper en een beetje zeezout.
- Lek de bonen uit en leg deze in een ovenschaal. Giet de kaas-selderij saus op de bonen en besprenkel met een handje vol Parmezaan.
- Bak de bonen 10-12 minuten in de voorverwarmde oven.