Appeloogst pompoensoep
Allemaal appels om ons heen op de boerderij, dat inspireert! Samen met pompoen een heerlijke frisse combinatie!
soep • 4 personen • bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten
- 2 appels, ongeschild in kleine stukjes gesneden
- 2 pompoenen (bijv 1 gewone pompoenen 1 flespompoen), in stukjes gesneden
- 1 of 2 zoete aardappelen, in stukjes gesneden
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 2 el olijfolie
- 1 el salie, fijngesneden
- 500 ml Wholy Bones bouillon
- 150 ml slagroom
- ¼ tl gerookte paprikapoeder
- optioneel: geroosterde pecannoten, gehakt, voor garnering
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Verdeel de gesneden pompoen, zoete aardappels en appels op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Besprenkel met olijfolie, zeezout, peper en fijngehakte salie.
- Meng de knoflook erdoor heen.
- Rooster de ingrediënten in de oven voor 30 minuten en keer halverwege de groenten en appels om.
- Pureer de geroosterde pompoen en appels samen met de bottenbouillon in een blender (afhankelijk van de grootte van jouw blender, pureer in batches).
- Doe de soep in een soeppan en voeg een ½ liter water toe en roer de gerookte paprikapoeder er door.
- Breng op smaak met peper en zeezoutRoer de slagroom er door heen en warm nog even een paar minuten door.
- Serveer met geroosterde pecannoten.