Appeloogst pompoensoep

Allemaal appels om ons heen op de boerderij, dat inspireert! Samen met pompoen een heerlijke frisse combinatie!

soep • 4 personen • bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • 2 appels, ongeschild in kleine stukjes gesneden
  • 2 pompoenen (bijv 1 gewone pompoenen 1 flespompoen), in stukjes gesneden
  • 1 of 2 zoete aardappelen, in stukjes gesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 2 el olijfolie
  • 1 el salie, fijngesneden
  • 500 ml Wholy Bones bouillon
  • 150 ml slagroom
  • ¼ tl gerookte paprikapoeder
  • optioneel: geroosterde pecannoten, gehakt, voor garnering

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Verdeel de gesneden pompoen, zoete aardappels en appels op een met bakpapier beklede bakplaat.
  3. Besprenkel met olijfolie, zeezout, peper en fijngehakte salie.
  4. Meng de knoflook erdoor heen.
  5. Rooster de ingrediënten in de oven voor 30 minuten en keer halverwege de groenten en appels om.
  6. Pureer de geroosterde pompoen en appels samen met de bottenbouillon in een blender (afhankelijk van de grootte van jouw blender, pureer in batches).
  7. Doe de soep in een soeppan en voeg een ½ liter water toe en roer de gerookte paprikapoeder er door.
  8. Breng op smaak met peper en zeezoutRoer de slagroom er door heen en warm nog even een paar minuten door.
  9. Serveer met geroosterde pecannoten.