Berelekkere tomatensoep met daslook en honing
Een tomatensoep is altijd lekker. Maar deze tomatensoep is berelekker. Daslook is één van de eerste eetbare voorjaarsplantjes die bovenkomt en het plantje heeft veel voordelen voor je spijsvertering. De Latijnse naam is Allium Ursinum. Ursinum is afgeleid van Ursus (beer) en betekent van de beren. In het Nederlands wordt daslook soms berenlook genoemd. Beren zouden dit als eerste eten na hun ontwaken uit de winterslaap. Dus kom definitief uit je winterslaap en maak deze heerlijke gezonde berelekkere tomatensoep!
soep • 4 personen • bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten
- 2 handenvol blaadjes daslook, gesneden
- 1 ui
- 1 blik tomaten of 500 g tomaten, ontvelt
- 1 winterwortel, gesneden
- 1 paprika, gesneden
- 1 of 2 stengels bleekselderij, gesneden
- 1 el paprika poeder
- sap van ½ citroen
- 2 el honing
- 500 ml Wholy Bones bottenbouillon
- handje gesneden peterselie (voor garnering)
- kloddertje crème fraîche (voor garnering)
- roomboter of kokosolie
- zout
- peper
Bereiden
- Snipper de ui en daslook. Fruit deze aan in een soeppan in een beetje roomboter of kokosolie.
- Doe de rest van de gesneden groenten en tomaten erbij.
- Voeg de Wholy Bones bottenbouillon toe.
- Laat minimaal 30 minuten zachtjes sudderen.
- Pureer de soep met een blender of staafmixer.
- Voeg de honing, het paprikapoeder en het citroensap toe.
- Maak op smaak met peper en zout en serveer met een beetje peterselie en kloddertje crème fraîche.
Tip Mocht je geen daslook in de buurt hebben staan dan kun je dit ook vervangen door één of twee teentjes knoflook.
Let op! Verwar daslook niet met het giftige lelietje-van-dalen.