Casserole

Richting de herfst een gezellig, heerlijk en hartverwarmend recept. Een favoriet van de zusjes!

hoofdgerecht • 4 porties • bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten

  • 6 pittige saucijzen
  • 6 plakjes ontbijtspek, in stukjes
  • 1 grote prei, in ringen
  • 1 teentje knoflook, in plakjes
  • 1 groot glas witte wijn
  • 200 ml Wholy Bones kippenbouillon
  • snufje gedroogde chilivlokken
  • 800 g boterbonen (blik), uitgelekt en afgespoeld
  • kleine handvol peterselieblaadjes, grof gehakt
  • ghee of boter
  • zout
  • peper

Bereiden

  1. Bak de saucijzen bruin in een beetje ghee of boter. Neem de worstjes uit de pan en snijd ze in plakken.

  2. Bak het spek in het achtergebleven vet.

  3. Voeg de prei en de knoflook toe en bak ze zacht.

  4. Leg de saucijzen weer in de pan en voeg de wijn, Wholy Bones kippenbouillon, chilivlokken en boterbonen toe. • Laat 10-15 minuten sudderen tot de saucijzen gaar zijn.

  5. Breng de casserole op smaak met zout en peper. Strooi voor het serveren de peterselie erover.