Champignonsstoof

Lekker snel klaar. Je kan er natuurlijk de standaard aardappelpuree bij serveren maar beter voor je darmen is het om er een koolhydraatarme versie van te maken door er een bloemkoolpuree bij te serveren. Zo maak je het moeilijker voor de ziekmakende micro-organismen in je darmen. Die houden namelijk van koolhydraten!

diner • 2 personen • bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten

  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 bospeentjes, gesneden in stukjes
  • 3 tomaten, gesneden in blokjes
  • 450 g kastanjechampignons, gesneden in kwarten
  • 1 el kokosolie
  • 1 el arrowroot
  • 250 ml Wholy Bones bottenbouillon
  • 1 el sojasaus
  • 3 takjes tijm
  • 2 el zilveruitjes

Bereiden

  • Smelt de kokosolie en fruit het sjalotje even aan.

  • Voeg de bospeen toe en bak 4 minuten mee.

  • Voeg de knoflook toe en bak 1 minuutje mee.

  • Voeg de kastanjechampignons en arrowroot toe en roer door.

  • Schenk de Wholy Bones bottenbouillon erbij en voeg de sojasaus toe.

  • Laat 10 minuutjes zachtjes stoven.

Haal de pan van het vuur en voeg de zilveruitjes toe en strooi er wat verse tijmblaadjes overheen.

tip Lekker met bloemkoolpuree (1 bloemkool in stukjes stoven, 60 g grasboter toevoegen en een pureetje van stampen).