Chimichurri traybake

Op drukke doordeweekse dagen is een makkelijk bakplaatrecept altijd een uitkomst. Lekkere zomerse peultjes met knapperige kipkluifjes en in een handomdraai op tafel.

diner • 4 personen • bereidingstijd: 50 minuten

Ingrediënten

  • 2 zoete aardappelen, in partjes
  • 1 rode paprika, in grove stukken
  • 200 g peultjes
  • 4 kipkluifjes
  • 1 rood uitje, fijngesneden

chimichurri-dressing

  • bosje verse peterselie, fijngesneden
  • 2 eetlepels olijfolie (koudgeperst)
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • mespuntje chilipeper
  • mespuntje paprika poeder
  • 1 tl oregano, gedroogd
  • scheutje Wholy Bones kippenbouillon
  • zeezout, peper

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC en bekleed de bakplaat met bakpapier
  2. Mix de zoete aardappel, paprika en peultjes in een kom. Vermeng met een scheutje olijfolie, peper en zeezout. Verdeel de ingevette groenten over de bakplaat en leg de kipkluifjes ertussen.
  3. Doe voor de chimichurri-dressing de peterselie, olijfolie, rode wijnazijn, knoflook, chilipeper, paprikapoeder en een gedeelte van de oregano in een keukenmachine. Maak er een dikke saus van en maak op smaak met zeezout en peper.
  4. Voeg 1 eetlepel van de saus toe aan de groenten, hussel door elkaar. Verdeel de resterende oregano erover en rooster het geheel 25-30 minuten totdat de groenten net zacht zijn
  5. Meng een scheutje Wholy Bones kippenbouillon met de resterende chimichurri-dressing en verdeel deze saus over de groenten.

Tip: Lekker met een fris yoghurtsausje van yoghurt, knoflook, citroensap, olijfolie, zeezout en peper.