Courgette spaghetti bieten bolognese

Een verrassend koolhydraat arm gerecht. De champignons geven het een diepe umami smaak. Wist je trouwens dat je champignons nooit rauw moet eten? Champignons zijn paddenstoelen en bevatten net als insecten en kreeftachtigen het
stofje, chitine. Chitine kan je niet afbreken en kunnen daarom darmklachten veroorzaken. Daarom moet je champignons altijd eerst
verwarmen, stoven of bakken zodat de chitine in de pan al wordt omgezet in stoffen die je darmen wel aankunnen.

hoofdgerecht • 4 personen • bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten

  • 450 g (lams)gehakt
  • 1 ui fijn gesneden
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 2 selderijstengels in flinterdunne plakjes
  • 2 wortels fijn gesneden
  • 1 tl rozemarijn
  • 1 tl oregano
  • 1 tl tijm
  • 200 g champignons
  • 2 bietjes voorgekookt en gepeld
  • 250 ml Wholy Bones runder bottenbouillon
  • 4 courgettes
  • 1/2 citroen
  • paar basilicum blaadjes
  • Parmezaanse kaas

 

Bereiden

  1. Neem een koekenpan en voeg een klontje boter toe en bak het gehakt in 2-3 minuten rul.
  2. Zet het vuur laag en voeg de ui, knoflook, selderij, wortel, kruiden (zee)zout en peper toe. En dek de pan af.
  3. Mix de champignons, biet en Wholy Bones bottenbouillon in een keukenmachine tot een gladde saus.
  4. Schenk de saus bij het vlees en roer de saus goed door.
  5. Laat de bolognese saus nog 15-20 minuten sudderen en maak ondertussen de courgette spaghetti.
  6. Snijd de courgette in spaghetti met behulp van een spiraal snijder of julienne dunschiller.
  7. Verhit een klont boter of ghee in de pan en voeg de courgette kort toe (niet te lang bakken want dan wordt de courgette snel papperig)
  8. Knijp een citroen uit over de spaghetti en knip wat blaadjes basilicum erdoor en maak op smaak met (zee) zout en peper
  9. Serveer de courgette spaghetti met de saus en bestrooi met Parmezaanse kaas