Een pan met kip en rijst
Dit rijstrecept is absoluut heerlijk! De manier waarop het de smaak van het kippenvet en de geroosterde kruiden opneemt, is ongelooflijk. En zo komt ook al het goede uit de Wholy Bones bottenbouillon in alle rijstkorrels terecht.
diner • 4 personen • voorbereiding: 30 minuten, bereidingstijd: 45 minuten
Ingrediënten
- 4 kippendijen
- 1 tl paprika poeder
- 1 tl (gedroogde) peterselie
- 4-5 teentjes knoflook geperst
- 1 ui
- 150 g witte rijst
- 250 Wholy Bones kippenbouillon
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Kruid de kippendijen met zout peper, peterselie, paprikapoeder en 1 teentje fijn geperste knoflook
- Bak de dijen in een ovenbestendige pan, mooi goudbruin in een beetje boter of ghee.
- Haal het vlees uit de pan en zet op zij
- Voeg fijngesneden knoflook (3-4 teentjes) en ui toe en fruit een paar minuutjes.
- Voeg 1 kopje witte rijst toe en bak de rijst al roerend 2-3 minuten mee.
- Voeg de Wholy Bones bottenbouillon en nog 100 ml water toe.
- Voeg peper en zout toe, en roer goed door en schraap de aangekoekte laag van de bodem en laat dit oplossen in het gerecht.
- Breng aan de kook en leg de kippendijen er weer in.
- Doe de deksel op de pan en bak ongeveer 25 minuten op 190 graden, of tot de rijst het vocht heeft opgenomen en de kip gaar is.