Gegratineerde savooi kool met oregano
Lekker snel! Effe de kool in parten snijden, stomen in de bouillon, lekkere kruiden en kaas erover en hup de oven in! Doordat je het voor stoomt in de Wholy Bones bottenbouillon wordt de kool heerlijk mals en fijn van smaak.
diner • bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten
- 1 savooi kool
- 250 ml Wholy Bones bottenbouillon
- 3 el tomaten puree
- 2 el extra virgin olijfolie
- mespunt sambal (voor de liefhebber van pittig)
- 1 tl gedroogde oregano
- 100 g kaas geraspt (stukje wat je over hebt of Parmezaan of Pecorino)
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Snijd de kool in parten (ca 6-8 parten per kool). Houd de steel in takt, zodat de bladeren bij elkaar blijven.
- Doe de bouillon in een grote pan, voeg wat zout en peper naar smaak toe en leg de parten kool in de bouillon (gebruik eventueel 2 pannen als het niet past).
- Stoof de parten ca 7-8 minuutjes, met de deksel op de pan.
- Maak ondertussen een marinade sausje van de tomatenpuree, olijfolie, peper en zout (en eventueel een mespunt sambal).
- Leg de parten in de ovenschaal en verdeel de marinade over de kool.
- Bestrooi met oregano en de kaas en bak ca 15-20 in de oven.