Goodbye verkoudheid knoflook-uien-gember soep
In deze tijd waar de virussen en bacteriën ons flink kunnen plagen een goed immuunsoepje altijd een goede keuze. Knoflook staat er om bekend organismen te doden die oorpijn, griep of verkoudheid veroorzaken. Ook zijn er onderzoeken die aantonen dat knoflook effectief is bij spijsverteringsproblemen zoals diarree. Gember is ook nog eens super ontstekingsremmend. Dus dit soepje helpt je het verkoudheidsseizoen goed door!
soep • 4 personen • bereidingstijd: 75 minuten
Ingrediënten
- 26 teentjes knoflook (ongepeld)
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels (gras)boter
- ½ tl cayennepeperpoeder
- 100 g verse gember
- 2 uien in parten gesneden
- 1 el verse tijm fijn gesneden
- 26 teentjes knoflook, gepeld
- 100 ml kokosmelk
- 500 ml Wholybones bouillon
- 4 partjes citroen
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Doe 26 teentjes knoflook in een kleine glazen ovenschaal. Voeg 2 eetlepels olijfolie toe, bestrooi met zeezout en schep om. Bedek de ovenschaal stevig met folie en bak tot de knoflook goudbruin en zacht is (dit duurt ongeveer 45 minuten)
- Laat de knoflookteentjes afkoelen en knijp de knoflook tussen de vingertoppen zodat de teentjes loskomen.
- Smelt de boter in een soeppan op middelhoog vuur.
- Voeg uien, tijm, gember en cayennepeper toe en fruit totdat de uien glazig zijn.
- Voeg geroosterde knoflook en 26 rauwe teentjes knoflook toe en kook 3 minuten.
- Voeg Wholybones bouillon toe en dek af en laat 20 minuten sudderen tot de knoflook heel zacht is
- Maak de soep glad in een blender of met een staafmixer.
- Doe de soep terug in de pan. Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook. Breng op smaak met zeezout en peper.
- Knijp het sap van 1 citroenschijfje in elke kom en serveer.