Groene asperges met cashewnoten uit de oven
De combinatie van malse kip, groene asperges en een romige saus op basis van cashewnoten, zorgt voor een heerlijke en voedzame maaltijd waar iedereen van geniet. Door de cashewnoten te weken, verbeter je de verteerbaarheid en komen voedzame stoffen beschikbaar.
diner • 4 personen • voorbereiden: 2 uur, bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten
- 1½ kopje ongebrande cashewnoten
- 500 g groene asperges, in stukjes gesneden
- twee kipfilets
- 500 ml Wholy Bones kippenbouillon
- 250 ml slagroom
- 1 el arrowroot poeder
- 1 teen knoflook, geraspt
- 1 klein uitje, fijngesneden
- ½ tl mosterd
- zout
- peper
Bereiden
- Doe de cashewnoten in een grote kom en week ze minimaal 2 uur in heet water. Giet ze daarna af en gebruik ze zoals aangegeven in het recept.
- Verwarm de oven tot 180° C.
- Kook de asperges in 2-3 minuten gaar.
- Snijd de kipfilet in blokjes en bak ze even aan.
- Mix de groene asperges met de kip in een ovenschaal
- Mix de geweekte cashewnoten met de Wholy Bones kippenbouillon, de arrowroot poeder, de mosterd, de knoflook en de ui in een blender tot een gladde massa. Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Doe de saus in een pannetje en verhit totdat het wat is ingedikt.
- Draai het vuur uit en roer de slagroom erdoorheen. Verdeel het mengsel over de asperges en kip.
- Bestrooi eventueel met wat oude broodkruimels of paneermeel.
- Zet de schotel 20-25 minuten in het midden van de oven.
Tip Je kan de asperges ook vervangen door broccoli of prei (bak deze dan in ringen met de kip mee).
Granen, bonen en noten zijn ZADEN. Daarom worden in alle traditionele eetculturen, granen, bonen en noten geweekt voordat ze worden verwerkt.