Groene kool al Carbonara

Dit recept is gebaseerd op het traditionele Italiaanse spaghetti Carbonara recept. De spaghetti is vervangen door groene kool. Op deze manier krijg je veel minder koolhydraten binnen. Kool is een vezelrijke groente. Je darmflora kan niet zo makkelijk de rauwe vezels van kool fermenteren. Daarom is het verstandig om kool op de juiste manier te bereiden door het goed gaar te koken of te fermenteren.

diner • bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten

  • 1 groene kool
  • 250 g spekjes
  • ghee of roomboter
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • Wholy Bones bottenbouillon
  • 4 eieren
  • 200 g versgeraspte Parmezaanse kaas
  • 2 el verse peterselie, fijngesnede

Bereiden

  1. Snijd of rasp de kool in dunne reepjes.
  2. Bak de spekjes in een klontje ghee of roomboter knapperig.
  3. Voeg de knoflook toe en bak even mee.
  4. Voeg de gesneden kool toe en roer goed door.
  5. Schenk 200 ml Wholy Bones bottenbouillon toe en zet het vuur laag en laat het vocht verdampen en de kool goed garen.
  6. Klop ondertussen de eieren los en roer de geraspte kaas en de peterselie erdoorheen.
  7. Haal de kool van het vuur roer het eiermengsel erdoorheen.