Hartverwarmende linzensoep
Een winters verwarmend soepje vol met darmgezondheid bevorderende kruiden. Warme
kruiden als gember, kurkuma, komijn zorgen ervoor dat je darmen minder ontstoken raken en
de ziekmakende darmflora het moeilijk krijgt. Ook kokosmelk is antibacterieel en zorgt voor extra veel
energie!
soep • bereidingstijd: 45 minuten
Ingrediënten
- 1 ui gesnipperd
- 3 bleekselderij stengels in plakjes gesneden
- 1 winterwortel in plakjes
- 4 teentjes knoflook geperst
- 5 cm verse gember (geschild en geraspt)
- ½ tl chili peper poeder
- kardemom in een vijzel fijn gemaakt (van 6 kardemom peultjes)
- ½ tl kurkumapoeder
- 2 tl gemalen komijn
- 200 gr Franse linzen (linzen die niet snel stuk koken)
- 200 ml kokosmelk
- citroensap
- 500 ml Wholy Bones bottenbouillon
- 3 el verse koriander
Bereiden
- Fruit de ui, zachtjes, in een klontje ghee of roomboter mooi glazig.
- Voeg de bleekselderij en wortel toe, en laat het zachtjes garen.
- Voeg de knoflook en kruiden toe en bak nog paar minuutjes mee.
- Voeg de Wholy Bones bouillon, kokosmelk, en linzen toe.
- Maak op smaak met zeezout en breng aan de kook.
- Laat de soep een halfuurtje pruttelen.
- Pureer de soep gedeeltelijk zodat je nog stukjes groenten en linzen ziet.
- Serveer de soep met de verse koriander
Tip Lekker met een kloddertje goede crème fraîche.