Hazelnoot & knolselderijsoep met boerenkool
De hazelnoten geven deze soep een verrassende smaak. Eet het samen met een geroosterd zuurdesembroodje met wat roomboter en bestrooid met wat zout.
diner • 4 personen • bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten
- 1 tl ghee of roomboter
- 400 g knolselderij, geschild en in blokjes
- 1 ui, fijngesneden
- 3/4 takjes tijm
- 50 g hazelnoten, grof gehakt
- 2 knoflook, geschild en fijngesneden
- 4-6 blaadjes salie, gesneden
- 1 l Wholy Bones kippenbouillon
- 75 g boerenkool, zonder stronk, grof gehakt
- bosje peterselie, grof gehakt
Bereiden
- Verwarm de ghee in een grote pan op een matig vuur. Voeg de knolselderij toe samen met de ui en de tijm. Bak voor 5-6 min. en roer regelmatig totdat de ui zacht is maar niet verkleurd.
- Breng op smaak met zout en peper. Voeg de hazelnoten, de knoflook en de salie toe en roer goed.
- Kook dit voor 1-2 min. en voeg dan de Wholy Bones kippenbouillon toe. Laat het zachtjes trekken voor 8-10 min.
- Voeg de boerenkool toe en laat het nog eens zachtjes 10 min. trekken totdat de kool zacht is.
- Haal van het vuur, voeg de peterselie toe en breng goed op smaak met peper en zout.Tip: Lekker met aardappelpuree.