Hazelnoot & knolselderijsoep met boerenkool

De hazelnoten geven deze soep een verrassende smaak. Eet het samen met een geroosterd zuurdesembroodje met wat roomboter en bestrooid met wat zout.

diner • 4 personen • bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • 1 tl ghee of roomboter
  • 400 g knolselderij, geschild en in blokjes
  • 1 ui, fijngesneden
  • 3/4 takjes tijm
  • 50 g hazelnoten, grof gehakt
  • 2 knoflook, geschild en fijngesneden
  • 4-6 blaadjes salie, gesneden
  • 1 l Wholy Bones kippenbouillon
  • 75 g boerenkool, zonder stronk, grof gehakt
  • bosje peterselie, grof gehakt

Bereiden

  1. Verwarm de ghee in een grote pan op een matig vuur. Voeg de knolselderij toe samen met de ui en de tijm. Bak voor 5-6 min. en roer regelmatig totdat de ui zacht is maar niet verkleurd.
  2. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de hazelnoten, de knoflook en de salie toe en roer goed. 
  3. Kook dit voor 1-2 min. en voeg dan de Wholy Bones kippenbouillon toe. Laat het zachtjes trekken voor 8-10 min.
  4. Voeg de boerenkool toe en laat het nog eens zachtjes 10 min. trekken totdat de kool zacht is.
  5. Haal van het vuur, voeg de peterselie toe en breng goed op smaak met peper en zout.Tip: Lekker met aardappelpuree.