Over ons

Wij zijn Saskia en Karin. Twee zussen met een missie:

‘Een bouillonnetje a day keeps the doctor away!’

Onze oma was al een echte kokkin. Geurende getrokken bouillon, zelf gemaakte bitterballen, heerlijke koekjes bij de thee. Dit gen van lekker en ambachtelijk eten ging over naar onze moeder die voor ons altijd de lekkerste maaltijden op tafel toverde. Niet zo raar dus dat we nu samen onze passie hebben mooie echte bouillon te maken en samen met mooie gerechten, naar jou te brengen

Over Karin

Hi! Ik ben Karin Marquering opgegroeid in een warm gezin waar goed en lekker eten en gezelligheid aan tafel belangrijk waren.

Creatieve beta bea
Passie voor koken zat er dus al vroeg in. Daarnaast ben ik een echte beta, scheikunde, natuurkunde, biologie en wiskunde waren mijn lievelingsvakken op school. Dus niet zo gek dat ik na mijn middelbare school een studie Levensmiddelentechnologie aan de Universiteit van Wageningen ging volgen. Ik houd van creëren en heb na mijn studie 10 jaar in de levensmiddelenindustrie gewerkt als productontwikkelaar en procestechnoloog. Ik ontwikkelde nieuwe producten en optimaliseerde processen en bracht levensmiddelen op de markt.

Kwaaltjes en gezondheidsproblemen
Maar ik had ook gezondheidsproblemen. Al van jongs af aan had ik last van eczeem en daar wilde ik op een natuurlijke manier vanaf. Ook was ik door al dat harde werk behoorlijk uit balans. Het roer moest om. En zo kwam haptonomie op mijn pad. Een wereld ging voor mij open. Meer leven op gevoel en lichaamsbewustzijn dat was voor mij een openbaring! Als haptotherapeut opende ik 10 jaar geleden mijn praktijk in Apeldoorn. Vanaf dat moment ging ik mensen helpen om meer naar hun lichaam te luisteren en te leven op gevoel.

Darmgezondheid en lichaamsbewustzijn
De zoektocht naar meer gezondheid ging voor mij steeds door. Door mijn kennis, lichaamsbewustzijn, opleiding en onderzoek, kwam ik er precies achter wat voor mij persoonlijk belangrijk was om 100% gezond te worden. Met mijn kennis en kunde kon ik ook mijn klanten steeds beter helpen. Ik ontwikkelde een uniek darmgezondheid-lichaamsbewustzijnsprogramma (Het WEI programma). Met dit programma help ik mensen, met een combinatie van lichaamsbewustzijn, de juiste kennis, recepten en producten weer op de goede weg naar meer geluk en gezondheid. Dit doe ik nu nog steeds met veel plezier in mijn praktijk.

Bottenbouillon
Bij het ontwikkelen van het programma kwam ik erachter dat bottenbouillon erg belangrijk was. Maar ik kwam er ook achter dat het voor veel mensen niet haalbaar is om bottenbouillon te maken in de drukte van alle dag. Daarnaast bestond er niet een goede bottenbouillon die voldeed aan alle eisen die in mijn ogen belangrijk zijn.
Ik trok de stoute schoen aan en besloot in 2022 zelf deze geweldige traditionele bottenbouillon uit de vergetelheid te halen en terug te brengen naar de markt. Daarbij gebruikmakend van alle nieuwe wetenschappelijke inzichten van nu. En op een manier die goed is voor de hele keten.

Je lichaamsbewustzijn en je darmgezondheid bepalen hoe gezond jij bent en hoe gelukkig jij je voelt.
De helende kracht van je lichaam is weergaloos en grandioos. Het is mijn missie om mensen, deze kracht op een natuurlijk manier te laten aanspreken.

De Wholy Bones Bottenbouillon is een belangrijk product die mensen hierbij gaat helpen!

Better Together!
Een groot project…. Wat ik niet alleen kan. En daarom zo blij dat mijn lieve zus mij, bij dit belangrijke grote project, mee wil helpen!

Over Saskia

Ik ben een grafisch ontwerper en ik heb mijn eigen ontwerpstudio ‘Studio Broodnodig‘, nu bijna 7 jaar. Al die tijd heb ik Karin geholpen met haar identiteit, logo en huisstijl van Praktijk Wei. Ik vind het fantastisch hoe zij mensen helpt een betere ‘zelf’ te vinden door middel van haptonomie. Daarbij vertelt ze zo vol passie over hoe eten je goed of slecht kan laten voelen en weet ze er zo veel van, heel aanstekelijk en zo interessant.

Met de seizoenen meebewegen
Ik heb zelf een moestuin en vind het heerlijk om met mijn handen in de aarde te wroeten, de beestjes te zien, ‘oogsten’ te zien mislukken en met de seizoenen mee te bewegen. Ik probeer zoveel mogelijk uit de moestuin te eten en hou van koken en van ‘heel-eten’. Ook ben ik sinds kort anders gaan eten, zo weinig mogelijk koolhydraten en ik sla mijn ontbijt over.

Een prachtig product
Toen Karin over de bottenbouillons begon te vertellen, was ik één en al oor. ‘Dit is een prachtig product, dit moeten veel meer mensen weten!’ zei ik. ‘Ik ga je helpen’. En zo gebeurde het afgelopen maart, waardoor we nu samen bezig zijn met Wholy Bones.

De wereld van bouillon
Samen gaan we naar de lokale boeren, ontwikkelen we de smaken, brouwen we de bouillons in ons bottenbouillon-fabriekje, met mooie glimmende apparaten om fijn en schoon te werken, maken we mooie etiketten en hebben we nu een aardige voorraad. Hoe mooi is het, dat we van een restproduct een hoogwaardige bouillon maken.

We hopen dat veel meer mensen de bottenbouillons gaan ontdekken en zien dat het een prachtig, heerlijk product is.

Kernwaarden Wholy Bones

Whole

Alles is met elkaar verbonden en heelheid is onze leidraad. Voeding is meer dan het samenvoegen van losse ingrediënten. Vitale gezonde voeding is heel en met passie en aandacht gemaakt.

Health

Gezondheid staat centraal. Alles is met elkaar verbonden. Geen gezond lijf zonder gezonde darmen. Geen gezonde darmen zonder gezonde voeding. Geen gezonde voeding zonder gezonde bodems. Geen gezonde bodems zonder gezonde dieren. Geen gezonde dieren zonder gezonde boeren en een gezonde keten.

Organic

Organisch betekent letterlijk voortkomend uit iets levends. Leven ontstaat uit leven. We groeien organisch, alle stappen zijn een logisch gevolg van de vorige stap. Hierdoor blijven we een beweeglijke creatieve stabiele en vrije organisatie.

Local

We geloven in een menselijke maat. Een lokale economie. Doordat we lokaal werken met echt menselijk fysiek contact zijn we een robuust bedrijf gebaseerd op verbinding en vertrouwen en blijft de voedingsketen kort.

Yummie

We worden blij van onze producten die heerlijk smaken en onze programma’s en recepten die onze klanten inspireren. We krijgen energie van de mensen met wie we samen werken.

Wil jij ook lokaler en gezonder bezig zijn?

Bestel en gebruik dan onze bottenbouillon.

Binnenkort in onze winkel. Wil je op de hoogte gehouden worden? Meld je dan aan.