Indiase gehaktschotel

Heerlijke verwarmende gehaktschotel bomvol met kruiden die rust geven in je buik. Koop één blik kokosmelk van 400 ml en gebruik een gedeelte voor de puree en een gedeelte voor de saus. Heb je weinig tijd? Je kan heel goed de puree en de saus apart een dag of twee ervoor maken. Dan hoef je alleen maar, op de dag dat je de schotel wilt eten, de puree op de gehaktsaus te leggen en onder de grill te verwarmen.

diner • 4 personen • bereidingstijd: 1 uur en 15 minuten

Ingrediënten

Voor de puree

  • 1 kg zoete aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook fijn geperst
  • 100 ml kokosmelk uit blik
  • 100 ml Wholy Bones runderbouillon
  • 1 tl garam masala

Voor de vulling

  • 1 grote ui, fijngehakt
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 cm verse gember, fijn geraspt
  • 2 jalapeñopepers, fijngesneden
  • 500 g rundergehakt
  • 1 tl gemalen kurkuma
  • 300 ml kokosmelk
  • 150 ml Wholy Bones runderbouillon
  • 250 g bevroren erwten
  • 1 el garam masala
  • 2 el citroensap
  • 2 el gehakte verse koriander

Bereiden

  1. Breng de zoete aardappelen, de 3 tenen knoflook in de 100 ml kokosmelk en 100 ml Wholy Bones runderbouillon aan de kook en voeg zeezout naar smaak toe. Roer af en toe, doe de deksel op de pan en laat 30 minuten sudderen
  2. Voeg de garam masala toe. Pureer de zoete aardappelen met een staafmixer of pureer ze met een aardappelstamper tot een gladde massa.
  3. Terwijl de zoetaardappels garen, maak de vulling. Smelt een klontje ghee of roomboter in een pan en fruit de uien glazig (ongeveer 10 minuten). Doe de knoflook en de gember en de gesneden jjalapeñopepers erbij en bak een minuutje mee totdat het lekker geurt.
  4. Verkruimel het gehakt erdoor. Bak gedurende 3 tot 5 minuten of tot het vlees grotendeels niet meer roze is.
  5. Roer het zout, de kurkuma en de 300 ml kokosmelk en de rest van de Wholy Bones bouillon erdoor en breng aan de kook. Dek de pan af en zet het vuur middelhoog. Kook gedurende 20 minuten, en roer af en toe door.
  6. Roer de erwten erdoor en laat de deksel van de pan en verwarm totdat de saus is ingedikt.
  7. Haal de pan van het vuur en meng de garam masala, het citroensap en de gehakte koriander erdoor.
  8. Doe de saus in een schotel en dek af met de zoete aardappelpurree.
  9. Hark met de tanden van een vork een mooi hart over de bovenkant van de schotel om deze met nog meer liefde op te eten!
  10. Rooster gedurende 10 tot 14 minuten of tot de puree goudbruin is en de vulling goed heet is.
  11. Garneer met de gehakte koriander.