Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus

In dit recept zitten nauwelijks koolhydraten. Het is een ‘ketogeen’ recept. Je krijgt energie van alle vetten die in het recept verwerkt zijn. Als je goed vetten kan verdragen is het een heerlijk smakelijk gerecht. Mocht het nieuw voor je zijn dan is het soms best lastig om al die vetten te verteren. Als dit bij jou het geval is dan weet je zeker dat je vetstofwisseling verbeterd kan worden.

diner • 2 personen • bereidingstijd: 1,25 uur

Ingrediënten

Voor de gehaktballen in tomatensaus

  • 650 g gemengd gehakt
  • 60 g mascarpone
  • 1 ei
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 uitjes, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl zeezout
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl gerookte paprikapoeder
  • 1/2 tl tijm
  • 1/2 tl oregano
  • 1/2 tl basilicum
  • 100 ml Wholy Bones runderbouillon
  • 500 g tomatensaus
  • roomboter

Voor de Caprese salade

  • 1 courgette in dikke schijven
  • 1 aubergine in dikke schijven
  • 2 grote rijpe tomaten in schijven
  • 1 el rode wijnazijn
  • 6 el olijfolie
  • ½ tl oregano
  • ½ tl basilicum
  • 2 bollen mozzarella

Voor de dressing

  • 2 el olijfolie
  • 1 el wijnazijn
  • zout
  • peper

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Doe het gehakt met de mascarpone, mosterd, ui, knoflook, tomatenpuree en kruiden in een ruime kom.
  3. Voeg het ei toe en meng alles goed door elkaar.
  4. Rol er 8 gehaktballen van.
  5. Doe 2 el roomboter in een ovenschaal en leg de gehaktballen erin.
  6. Braad de gehaktballen in 15 minuten gaar, keer halverwege.
  7. Warm de Wholy Bones runderbouillon even op, schenk dit over de gehaktballetjes en gaar nog 10 minuten.
  8. Meng de schijven courgette en aubergine met 2 el olijfolie, peper, zeezout, een scheutje wijnazijn en kruiden. En schik ze op een bakplaat.
  9. Schuif nu ook de ovenplaat met de aubergine en courgette mee in de oven en bak 10 à 15 minuten samen met de gehaktballen.
  10. Doe de tomatensaus over de gehaktballetjes,  besprenkel dit met goede olijfolie en gaar nog 10 minuten in de oven.
  11. Voeg 5 minuten voor het einde van de baktijd de tomatenschijven bij de courgette en aubergine in de oven.
  12. Snijd elke bol mozzarella in dikke schijven.
  13. Schik op een schaal of bord achtereenvolgens een schijf courgette, tomaat, aubergine en mozzarella en herhaal.
  14. Meng 4 el olijfolie met de wijnazijn, een beetje zout en peper en sprenkel over de schotel (of de salade?).
  15. Leg nog een paar verse basilicumblaadjes over de Caprese salade en serveer met de gehaktballetjes.
Bone Broth recept met dagpauwoog