Kip Yakitori met groenten

Gebruik je laatste pompoenen voor dit smakelijke Japanse gerecht met veel umami smaak.

diner • bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten

  • 150 g kippendij, gesneden in kleine blokjes
  • 250 g pompoen, zonder pit in blokjes
  • 1 st broccoli, in roosjes
  • 125 g champignons, in kwarten gesneden
  • 50 ml sojasaus
  • 1 el honing
  • 1 el sesamzaadjes
  • 2 cm gember, heel fijn gesneden
  • 25 ml sushi azijn
  • zout
  • water
  • 100 ml Wholy Bones kippenbouillon

Bereiden

  1. Meng voor de Japanse marinade de sojasaus met de honing en de sesamzaadjes.

  2. Marineer de kippendijen met 3 eetlepels van de marinade en rijg ze aan 4 satéstokjes (yakitori spiesjes).

  3. Bak de champignons met de gember gaar in een klontje roomboter.

  4. Haal de pan van het vuur als de champignons gaar zijn en laat 2 minuten afkoelen. Voeg daarna de sushi azijn en wat zout toe en laat de champignons daarin marineren.

  5. Breng de broccoli, de pompoen, de helft van de marinade en een flinke scheut water in een brede pan aan de kook. Laat de groenten gaar sudderen.

  6. Voeg als de groenten droog komen te staan een beetje bouillon toe tot de groenten gaar zijn maar zorg ervoor dat wanneer de groenten gaar zijn het vocht grotendeels verdampt is.

  7. Grill, als de groenten bijna gaar zijn, de yakitori spiesjes gaar op een grillpan terwijl je ze tussendoor met een kwastje blijft insmeren met de marinade.

  8. Serveer de gestoofde Japanse groenten met de spiesjes en de gemarineerde champignons.