Kiplekker snel visstoofpotje

Vis is veel sneller gaar dan vlees. Dat maakt dit visstoofpotje supergeschikt voor een dag dat je niet zoveel tijd hebt om te koken.

diner • 4 personen • bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • 3 lente-uitjes, fijn gesneden
  • teentje knoflook, geperst
  • 2 cm verse gember, geschild en geraspt
  • snufje chilipeper
  • witvis voor 4 personen (bijvoorbeeld koolvis, kabeljauwfilet)
  • 3 paprika’s (leuk om drie kleuren te nemen)
  • 250 ml kokosmelk
  • limoen
  • vissaus
  • verse koriander
  • 500 ml Wholy Bones kippenbouillon

Bereiden

  1. Fruit de lente-uitjes, de knoflook en de gember kort aan in de pan.
  2. Maak op smaak met zout, peper en chilipoeder.
  3. Voeg de gesneden paprika toe en bak 1-2 minuten mee.
  4. Snijd de vis in grove stukken en bestrooi met zout en peper.
  5. Bak de vis even mee in de pan.
  6. Voeg de Wholy Bones kippenbouillon en de kokosmelk toe.
  7. Laat 15 minuutjes stoven.
  8. Proef de saus en voeg naar smaak limoensap, vissaus en eventueel nog wat zout en peper toe.
  9. Strooi wat vers geknipte koriander over de stoofpot.
Tip: Lekker met (bloemkool)rijst.