Geen winter zonder een ouderwetse Hollandse stamppot. Je hebt maar 1 pan nodig en 1 hand die
goed kan stampen en verder geen gedoe. Comfort-food voor een warme tevreden buik!

diner • 4 personen • bereidingstijd: 60 minuten

Ingrediënten

  • 800 g (zoete) aardappels geschild en in grove stukken
  • 1 ui grof gesneden
  • 1 teen knoflook, fijn gesneden
  • 1 stronk Chinese kool fijn gesneden of geraspt
  • 1 mandarijn, gepeld in stukjes
  • 250 g uitgebakken spekreepjes (of zongedroogde tomaatjes)
  • scheutje Wholy Bones bottenbouillon
  • 2 el crème fraîche
  • 4 eieren
Voor de pittige jus
  • 1 uitje fijngesneden
  • 2 el tomatenpuree
  • scheutje rode wijn (optioneel)
  • scheut Wholy Bones bottenbouillon
  • 1 el bosbessenjam
  • paar druppeltjes tabasco

Bereiden

  1. Kook de (zoete) aardappels gaar
  2. Fruit de gesneden ui en knoflook in een klontje boter of ghee glazig
  3. Voeg de gesneden kool toe en schep door.
  4. Stamp de aardappels fijn en roer er de Wholy Bones bottenbouillon en
    crème fraîche door de aardappels tot een smeuïge puree.
  5. Meng de kool met de aardappels en breng op smaak met zeezout en
    peper.
  6. Maak ondertussen de pittige jus. Fruit, in een koekenpan, het uitje en
    de tomaten puree.
  7. Blus af met de rode wijn en een scheutje Wholy Bones bottenbouillon.
    Laat het inkoken tot de gewenste dikte en voeg de jam en de tabasco
    toe.
  8. Kook de eieren totdat ze nog zacht zijn.
  9. Garneer de stamppot met de mandarijnpartjes, de uitgebakken
    spekjes of stukjes gesneden zongedroogde tomaat en de zacht
    gekookte eieren.