Geen winter zonder een ouderwetse Hollandse stamppot. Je hebt maar 1 pan nodig en 1 hand die
goed kan stampen en verder geen gedoe. Comfort-food voor een warme tevreden buik!
diner • 4 personen • bereidingstijd: 60 minuten
Ingrediënten
- 800 g (zoete) aardappels geschild en in grove stukken
- 1 ui grof gesneden
- 1 teen knoflook, fijn gesneden
- 1 stronk Chinese kool fijn gesneden of geraspt
- 1 mandarijn, gepeld in stukjes
- 250 g uitgebakken spekreepjes (of zongedroogde tomaatjes)
- scheutje Wholy Bones bottenbouillon
- 2 el crème fraîche
- 4 eieren
Voor de pittige jus
- 1 uitje fijngesneden
- 2 el tomatenpuree
- scheutje rode wijn (optioneel)
- scheut Wholy Bones bottenbouillon
- 1 el bosbessenjam
- paar druppeltjes tabasco
Bereiden
- Kook de (zoete) aardappels gaar
- Fruit de gesneden ui en knoflook in een klontje boter of ghee glazig
- Voeg de gesneden kool toe en schep door.
- Stamp de aardappels fijn en roer er de Wholy Bones bottenbouillon en
crème fraîche door de aardappels tot een smeuïge puree. - Meng de kool met de aardappels en breng op smaak met zeezout en
peper. - Maak ondertussen de pittige jus. Fruit, in een koekenpan, het uitje en
de tomaten puree. - Blus af met de rode wijn en een scheutje Wholy Bones bottenbouillon.
Laat het inkoken tot de gewenste dikte en voeg de jam en de tabasco
toe. - Kook de eieren totdat ze nog zacht zijn.
- Garneer de stamppot met de mandarijnpartjes, de uitgebakken
spekjes of stukjes gesneden zongedroogde tomaat en de zacht
gekookte eieren.