De herfst, de winter, Pompoenentijd! Heb je genoeg van pompoenensoep, kan je altijd nog deze hartverwarmende pompoen risotto maken.
hoofdgerecht • 4 porties • bereidingstijd: 40 minuten
Ingrediënten
- 300 g risotto
- 1 kleine tot middelgrote pompoen, geschild en in blokjes gesneden
- 1 ui fijn gesneden
- 1 teen knoflook geperst
- 250 ml Wholy Bones bottenbouillon
- 500 ml Wholy Bones bottenbouillon
- scheutje witte wijn
- 50 ml slagroom
- 50 g Parmezaanse Kaas, geraspt
- 1 tl Rozemarijn
- 1 tl Italiaanse kruiden
- Nootmuskaat
- Zeezout en verse zwarte peper
Bereiden
- Fruit het uitje zachtjes in een klontje boter of ghee. Wanneer de uitjes zacht en glazig zijn, voeg de pompoenblokjes toe.
- Voeg de kruiden (rozemarijn en Italiaanse kruiden) toe en verwarm totdat de pompoenblokjes zacht worden.
- Voeg de geperste knoflook toe en 250 ml Wholy Bones bottenbouillon
- Laat het pompoenprutje 2 tot 3 minuutjes sudderen
- Pureer het pompoenprutje tot een fijne puree in een blender.
- Pak een nieuwe schone pan en verhit een flinke scheut olijf olie.
- Bak de risotto totdat de korrels glazig zien.
- Voeg de witte wijn toe.
- Giet een deel van de 500 ml Wholy Bones bottenbouillon toe en wacht tot dat het vocht is opgenomen door de rijstkorrels
- Doe dan een deel van de gepureerde pompoensaus erdoor heen en wacht opnieuw totdat het vocht is opgenomen.
- Herhaal het toevoegen van de bouillon en de pompoensaus zoals hierboven geschreven totdat alles op is en er een smeuïge risotto ontstaat
- Voeg de slagroom en de Parmezaanse kaas toe.
- Breng op smaak met een flinke snuf nootmuskaat en peper en zeezout naar smaak.
Tip: Lekker met verse (lokaal gehaalde) worstjes en gekruide gehaktballetjes
Heb jij ook een heerlijk eigen recept met onze bottenbouillon?
Leuk! Stuur ons dan een mailtje met je recept en een foto.
Dan delen we het op onze website.

