Lekker makkelijke kabeljauw met tomatenbouillonsaus
Vis laten garen in een (tomaten)sausje is een heerlijke methode om vis te bereiden. In plaats van kabeljauw kan je ook schelvis, heilbot of andere stevige witvis soorten gebruiken. De heerlijke tomatensaus met de knapperige knoflook en sjalotjes brengt je nog even in een zomerse sfeer! En heb je wat minder tijd of zijn de tomaten niet meer in het seizoen, kan je altijd de verse tomaten vervangen door een blik gepelde tomaten.
diner • 4 personen • bereidingstijd: 50 minuten
Ingrediënten
- 4 stukken kabeljauwfilet (of andere witte vis)
- 4 tenen knoflook, in dunne plakjes
- 1 sjalot, in dunne ringen
- 1 tl gedroogde chilivlokken
- 1 tl geraspte gember
- 500 gr kerstomaten, gehalveerd
- 1 tl vissaus
- 250 ml Wholy Bones bottenbouillon
- verse koriander, fijngesneden
- verse dille, fijngesneden
- limoen
Bereiden
- Haal de stukken kabeljauwfilet uit de koelkast en dep ze droog met wat keukenpapier.
- Maak ze op smaak met zeezout en peper.
- Smelt wat roomboter in een grote koekenpan en fruit het sjalotje en de plakjes knoflook even aan totdat ze een beetje bruin kleuren. Roer goed, zodat ze mooi rondom knapperig worden.
- Voeg de chilivlokken toe.
- Doe het vuur uit en roer de geraspte gember erdoor heen.
- Haal het gebakken gedeelte uit de pan en zet het apart in een bakje. Doe dit ook voor de chili-olie in de pan. (Dit gebruik je om je gerecht mee te garneren).
- Doe de gehalveerde tomaatjes in dezelfde pan en laat ze even bakken tot ze kapotgaan.
- Blus af met vissaus en 250 ml Wholy Bones bottenbouillon en laat dit een paar minuutjes pruttelen totdat de saus de gewenste dikte heeft en breng het op smaak met peper en zeezout.
- Leg de vis bij de tomatenbouillon en doe een deksel op de pan. Laat de vis een paar minuutjes zachtjes garen.
- Schep de tomatenbouillonsaus met de vis in diepe borden.
- Druppel de achtergehouden chili-olie eroverheen en bestrooi met de krokante stukjes garnering.
- Bestrooi met groene kruiden en serveer met de partjes limoen ernaast.