Lekker makkelijke Paleo hamburgersoep

Nu het weer buiten heerlijk wordt, zijn er dagen dat je alleen in de zon wil zitten en niet in de keuken wil staan. Op zulke dagen is deze soep de oplossing. Niet te veel werk en de combinatie van alle ingrediënten maakt de hamburgersoep erg smaakvol.

soep • 4 personen • bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • 500 g gehakt (of bio hamburgvlees)
  • 1 kleine ui fijngesneden
  • 500 g bevroren gemengde hollandse groenten (erwten, worteltjes, peultjes, sperziebonen)
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 3 knoflookteentjes fijngehakt
  • 500 g aardappelen in blokjes van 2 cm
  • 1 blik tomaten
  • 500 ml Wholy Bones Bottenbouillon
  • ½ theelepel gedroogde oregano
  • 1 laurierblad
  • • 1 et ketjap

Bereiden

  1. Verhit een klontje boter in een grote soeppan of braadpan op middelhoog vuur en voeg het vlees en de uien toe.
  2. Voed de ketjap toe.
  3. Bak het vlees met de uien rul totdat het gehakt niet meer roze is en de uien zacht zijn.
  4. Roer de tomatenpuree en gehakte knoflook erdoor en kook totdat de heerlijke geuren vrijkomen (ongeveer 30 seconden).
  5. Voeg de aardappelen, tomaten uit blik en bouillon toe en schraap alle bruine stukjes op de bodem los. Roer de gedroogde oregano en het laurierblad erdoor.
  6. Breng de soep aan de kook en laat het daarna zachtjes sudderen totdat de aardappelen gaar zijn.
  7. Voeg de diepvriesgroenten toe en verhoog het vuur indien nodig om de soep weer aan de kook te brengen. Laat nog 3 tot 5 minuten sudderen of tot de diepvriesgroenten gaar zijn.
  8. Proef of het op smaak is en voeg zo nodig meer ketjap, zeezout en peper toe.