Lentekip uit de oven

De hele kip op tafel en gezellig met z’n allen ervan eten. Wat moet je er meer van zeggen. Gewoon kiplekker!

diner • 4 personen • bereidingstijd: 60 minuten

Ingrediënten

  • 1 braadkip
  • 800 g krielaardappelen (nieuwe oogst), ongeschild, gewassen, in partjes
  • 600 g wortelen, schoongemaakt, in reepjes
  • 200 g groene asperges, ontdaan van onderkant, in stukjes van 4 cm
  • 1 bosje lente-ui, in ringetjes
  • 1 rode ui, in ringen
  • paar takjes tijm
  • 1 teentje knoflook, geschild en gekneusd
  • zeezout
  • peper

Voor de marinade

  • 1 el mosterd
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1 el vloeibare honing
  • 3 el extra Virgin olijfolie
  • ½ tl paprikapoeder
  • ½ tl gedroogde basilicum
  • mespuntje koriander zaad
  • mespuntjes chilipoeder
  • 250 ml Wholy Bones kippenbouillon

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Maak de marinade: meng de mosterd met de olijfolie, de honing, de knoflook en de kruiden. Rits de blaadjes van enkele takjes tijm af en meng deze door de marinade.
  3. Bestrijk de buitenkant van de kip met de marinade en schik het gekneusde knoflookteentje en de helft van de takjes tijm binnenin de kip.
  4. Houd een restje van de marinade achter en meng dit met de Wholy Bones kippenbouillon.
  5. Doe de krielaardappelen en de wortelen in een grote ovenschaal, besprenkel met de Wholy Bones marinade, verdeel er nog 2 eetlepels olijfolie over en bestrooi de inhoud van de ovenschaal met zeezout, peper en geritste blaadjes van de rest van de takjes tijm.
  6. Schik de kip tussen de aardappelen en de groenten en zet ± 1 uur in de voorverwarmende oven.
  7. Voeg de aspergepunten, de lente-uitjes en de rode ui de laatste 10 minuten toe.