Lentekip uit de oven
De hele kip op tafel en gezellig met z’n allen ervan eten. Wat moet je er meer van zeggen. Gewoon kiplekker!
diner • 4 personen • bereidingstijd: 60 minuten
Ingrediënten
- 1 braadkip
- 800 g krielaardappelen (nieuwe oogst), ongeschild, gewassen, in partjes
- 600 g wortelen, schoongemaakt, in reepjes
- 200 g groene asperges, ontdaan van onderkant, in stukjes van 4 cm
- 1 bosje lente-ui, in ringetjes
- 1 rode ui, in ringen
- paar takjes tijm
- 1 teentje knoflook, geschild en gekneusd
- zeezout
- peper
Voor de marinade
- 1 el mosterd
- 1 teentje knoflook geperst
- 1 el vloeibare honing
- 3 el extra Virgin olijfolie
- ½ tl paprikapoeder
- ½ tl gedroogde basilicum
- mespuntje koriander zaad
- mespuntjes chilipoeder
- 250 ml Wholy Bones kippenbouillon
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Maak de marinade: meng de mosterd met de olijfolie, de honing, de knoflook en de kruiden. Rits de blaadjes van enkele takjes tijm af en meng deze door de marinade.
- Bestrijk de buitenkant van de kip met de marinade en schik het gekneusde knoflookteentje en de helft van de takjes tijm binnenin de kip.
- Houd een restje van de marinade achter en meng dit met de Wholy Bones kippenbouillon.
- Doe de krielaardappelen en de wortelen in een grote ovenschaal, besprenkel met de Wholy Bones marinade, verdeel er nog 2 eetlepels olijfolie over en bestrooi de inhoud van de ovenschaal met zeezout, peper en geritste blaadjes van de rest van de takjes tijm.
- Schik de kip tussen de aardappelen en de groenten en zet ± 1 uur in de voorverwarmende oven.
- Voeg de aspergepunten, de lente-uitjes en de rode ui de laatste 10 minuten toe.