Marokkaanse groente maaltijdsalade met Halloumi kaas

Lekker als lunch of stevig bijgerecht. Halloumi kaas is wat minder bekend. Tegenwoordig kan je het wel in elke supermarkt krijgen. Halloumi is een Cypriotische kaas. De kaas wordt gemaakt van een mengsel van geiten- schapen en koeienmelk. Halloumi is een stevig smaakvol kaasje en zit qua smaak een beetje tussen feta en mozzarella in. Het zit vol met eiwitten en dat is natuurlijk weer heel gezond.

bijgerecht • bereidingstijd: 20 min

Ingrediënten

  • 1 ui gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook geperst
  • 100 ml Wholy Bones bottenbouillon
  • 1 rode paprika in stukjes
  • 1 courgette in halve plakken gesneden
  • 1 aubergine in blokjes gesneden
  • 2 tl gemalen komijn (djinten)
  • 1 citroen, geperst
  • 2 el verse koriander fijngehakt
  • 200 g Halloumi kaas in plakjes gesneden

Bereiden

  1. Verwarm een scheutje extra virgin olijfolie in een hapjes pan en fruit het uitje en de knoflook zachtjes aan.
  2. Voeg de courgette en de aubergine toe en fruit 1 minuutje mee
  3. Voeg de komijn en de Wholy Bones bottenbouillon en laat het gerecht een paar minuten stoven. Schep af en toe om
  4. Maak op smaak met de citroensap, zeezout en peper
  5. Bak ondertussen in een andere pan de plakjes Halloumi kaas in een klontje (geklaarde) boter mooi goudbruin.
  6. Mix de salade met de knapperige kaas plakjes en bestrooi met verse koriander.