Indiase gehaktschotel

Een vrolijke soepje, snel gemaakt.

soep • 4 personen • bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • 2 blikjes maïs van 300 g
  • 200 g kipfilet in stukjes
  • 1 rode, 1 groen paprika in stukjes
  • 1 rode peper in kleine ringetjes
  • 500 ml Wholy Bones kippenbouillon
  • 100 g zachte geitenkaas
  • 2 bosuitjes in ringen
  • Handje geraspte kaas
  • Tortillachipjes voor erbij

Bereiden

  1. Laat de maïs uitlekken en pureer de helft samen met de Wholy Bones bouillon met een staafmixer of blender
  2. Bak de stukjes kip gaar in een beetje boter of ghee
  3. Voeg de paprika’s en rode peper toe en bak eventjes mee
  4. Voeg de gepureerde mais en de bouillon toe
  5. Breng de soep aan de kook en laat een paar minuutjes doorkoken.
  6. Voeg de laatste minuut de zachte geitenkaas toe en de hele maïskorrels.
  7. Breng op smaak met (zee)zout en peper.
  8. Verdeel in komen en garneer met de bosuitjes en geraspte kaas
  9. Serveer met wat tortillachipjes
Tip: Lekker met (bloemkool)rijst.