Indiase gehaktschotel
Een vrolijke soepje, snel gemaakt.
soep • 4 personen • bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten
- 2 blikjes maïs van 300 g
- 200 g kipfilet in stukjes
- 1 rode, 1 groen paprika in stukjes
- 1 rode peper in kleine ringetjes
- 500 ml Wholy Bones kippenbouillon
- 100 g zachte geitenkaas
- 2 bosuitjes in ringen
- Handje geraspte kaas
- Tortillachipjes voor erbij
Bereiden
- Laat de maïs uitlekken en pureer de helft samen met de Wholy Bones bouillon met een staafmixer of blender
- Bak de stukjes kip gaar in een beetje boter of ghee
- Voeg de paprika’s en rode peper toe en bak eventjes mee
- Voeg de gepureerde mais en de bouillon toe
- Breng de soep aan de kook en laat een paar minuutjes doorkoken.
- Voeg de laatste minuut de zachte geitenkaas toe en de hele maïskorrels.
- Breng op smaak met (zee)zout en peper.
- Verdeel in komen en garneer met de bosuitjes en geraspte kaas
- Serveer met wat tortillachipjes