Een traditionele Minestrone soep bevat natuurlijk lekker veel vermicelli. Maar vermicelli bevat snelle koolhydraten vandaar dat we het hebben weggelaten. Maak lekker veel van deze soep, dan kan je er de hele dag door van eten!
soep • 4 personen • bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten
- 1 ui fijn gesneden
- 1 knoflook fijngesneden
- 1 wortel in stukjes gesneden
- 1 bleekselderij in stukjes gesneden
- 250 g spekblokjes
- paar takjes rozemarijn
- 500 ml Wholy Bones bouillon
- 300 g spruitjes schoongemaakt
- 1 pot witte bonen
- 1 el citroensap
- Stuk Parmezaanse kaas
- Verse basilicum
Bereiden
- Fruit de ui en de knoflook in de pan.
- Voeg de bleekselderij, wortel en spekjes en fijngesneden rozemarijnblaadjes toe en verwarm zo’n 10-20 minuutjes op een laag vuurtje.
- Voeg wat zout naar smaak toe.
- Blus af met wat rode wijn (of water)
- Voeg de Wholy Bones bottenbouillon en een 1/2 liter water toe.
- Voeg de spruiten toe en kook 15 minuutjes zachtjes mee.
- Doe de witte bonen in een zeef en spoel ze af met wat koud water en voeg toe aan de soep.
- Voeg een beetje citroensap toe.
- Garneer met geraspte Parmezaanse kaas en een paar verse basilicum blaadjes.