Met de bouillon kun je een groentegerecht een smaakvolle en gezonde bite geven. Deze pittige andijvie is heerlijk met (bloemkool)rijst en een vlees-,vis- of ei-gerecht. Bak er bijvoorbeeld een lekkere omelet bij. Of een kippenpoot uit de oven geeft natuurlijk ook een goede combinatie. In de kooksaus is miso verwerkt, te vinden bij de Toko. Maar het is tegenwoordig ook al vaak bij de meeste supermarkten te verkrijgen. Miso zorgt voor een extra umami smaak.
hoofdgerecht • 4 porties • bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten
- 500 g andijve
- 2 eetlepels kokosolie
- 2 rode chilipepers, in dunne reepjes
- 4 teentjes knoflook, geplet
- 100 ml Wholy Bones kippenbouillon
Voor de kooksaus:
- 2 eetlepels oestersaus
- 1 eetlepel vissaus
- 1 eetlepel Chinese kookwijn (optioneel)
- 1 eetlepel miso
- 1 theelepel bruine basterdsuiker
Bereiden
Zorg dat je de rijst en het vlees/ei al klaar hebt staan.
Snijd de andijvie in grove stukken.
Combineer alle ingrediënten van de kooksaus in een kleine kom.
Verhit de kokosolie op hoog vuur in een grote koekenpan of wok. Zodra de olie heet is voeg je de gesneden chilipeper en de geperste (geplet toch?) knoflook toe. Roer 30 seconden of tot het geurig is.
Voeg andijvie toe aan de pan, gevolgd door de kooksaus.
Roerbak ongeveer 40 seconden tot een minuut, tot de groente geslonken is en gelijkmatig bedekt is door de saus.
Voeg Wholy Bones kippenbouillon toe en roer alles goed door.
Serveer direct over de rijst en bij je vlees-, vis- of ei-gerecht.
