Romig vispotje met asperges

Wat een fijne lente uitstraling heeft dit gerecht door de asperges, lichtgele saus, groene dille en rode paprikavlokken. Ook makkelijk te maken met andere groentes zoals wortel en prei, peultjes en tomaat.

diner • 4 personen • bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten

  • 500 g vis, bijvoorbeeld 150 g kabeljauw, 150 g zalm en 200 g reuzengarnalen. Neem gerust andere soorten (mosselen ook lekker) of een andere verhouding.
  • 400 g asperges, bijvoorbeeld 200 g witte en 200 g groene
  • 2 sjalotten
  • 3 teentjes knoflook
  • 150 ml Wholybones bouillon (of 250 ml voor alcoholvrije soep)
  • 100 ml wijn, droge witte (of laat weg als je alcoholvrije soep wil)
  • 200 ml slagroom
  • 2 tl paprikavlokken
  • 1 tl kurkuma
  • dille, vers, gehakt

Bereiden

  1. Maak de asperges schoon, snijd ze in stukken en kook ze beetgaar. De witte ongeveer 10 minuten, de groene asperges kun je halverwege, dus na 5 minuten, toevoegen.
  2. Snijd ondertussen de gekozen vis in grove blokjes.
  3. Snipper het sjalotje en hak de knoflook fijn. Bak deze samen op matig vuur in ghee glazig.
  4. Houd de aspergepunten apart en doe de overige stukken asperge samen met de bouillon en witte wijn bij het gebakken uitje. Voeg de paprikavlokken en kurkuma toe en breng aan de kook. Laat alles 5 minuten zachtjes inkoken.
  5. Schenk de slagroom erbij en voeg de stukken vis en garnalen toe, laat alles 3 minuten zachtjes garen tegen de kook aan. Hak ondertussen wat dille en voeg dat op het laatst toe.
  6. Schep in een schaaltje en schik de aspergepunten en een takje dille op het vispotje. Serveer onmiddellijk, lekker met wat gebakken krieltjes.

 

*

“Niet wat je eet maar wat je verteert, komt je ten goede.”

Oud Arabische gezegde

*