Runderworstjes met polenta en champignons

Polenta is niet zo bekend in Nederland. Dat is jammer want dit Italiaanse bijgerecht is een heerlijke vervanger voor aardappels, rijst of pasta. En eigenlijk ook helemaal niet zo moeilijk om te maken. Polenta is gemaakt van maïs en dus ook nog eens glutenvrij. Voor iedereen zijn gluten een grote belasting voor de darmen. Dus goed om graanproducten wat vaker te vermijden.

hoofdgerecht • 4 porties • bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten

  • 2 st runderchipolata’s
  • 125 g champignons, in plakjes
  • 1/2 st prei
  • 30 g geraspte extra belegen kaas
  • 1/2 st ui
  • 1 teen knoflook
  • 100 g polenta
  • 100 ml Wholy Bones bouillon
  • ghee of roomboter
  • zout
  • peper

Bereiden

  1. Snijd de prei in de lengte doormidden en scheid het witte binnenste gedeelte van de groene buitenkant. Snijd het wit van de prei heel klein en het groene gedeelte in halve ringen.

  2. Rasp de kaas. Breng de Wholy Bones bouillon aan de kook met een handje wit van de prei. Voeg naar smaak zout en peper toe. Voeg als het kookt de polenta toe en roer dit door.

  3. Meng de geraspte kaas door de polenta en kneed hiervan 6 mini burgertjes.

  4. Pel de ui en snijd deze in halve ringen.

  5. Bak in de 1e pan de runderchipolata’s 5 minuten aan, haal deze eruit en bak de champignons met de rest van de prei, knoflook en de uiringen.

  6. Leg de worstjes nog even terug tot ze warm zijn.

  7. Bak in de 2e pan de burgertjes van de polenta krokant in een scheutje ghee of roomboter.

  8. Serveer de warme polenta met de worstjes en de gebakken champignons.