Rundvleesstoof met levertjes

Dit stoofpotje kan je weer super makkelijk van te voren maken zodat je op een drukke dag, wanneer je
niet zoveel tijd hebt om te koken, zo een maaltijd op tafel hebt staan. Kies bij voorkeur het vlees van
grasgevoerde runderen, afkomstig van de lokale boer.

diner • bereidingstijd: 4 uur

Ingrediënten

  • 500 g schenkelvlees of sukade lapjes in blokjes gesneden
  • 300 g runderlever in blokjes gesneden
  • 500 ml Wholy Bones bottenbouillon
  • 150 ml rode wijn
  • 2 uien gesnipperd
  • 2 winterwortels in stukjes
  • 3 knoflooktenen geperst
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • paar takjes verste tijm

Bereiden

  1. Bak in wat roomboter of ghee, de gesneden stukjes vlees en lever in een braadpan bruin
  2. Voeg de ui, wortel, knoflook, tijm, tomatenpuree, wijn en bouillon toe.
  3. Doe de deksel op de pan en sudder het vlees ongeveer 3 uur of tot het goed gaar is.
  4. Check tussendoor of de pan niet droog kookt. Voeg eventueel extra water
    toe.
  5. Maak op smaak met zout en peper. Serveer met (bloemkool) rijst of een smeuïge aardappelpuree en wat gekookte groenten (bijv. wortelen).

Tip heb je thuis een slowcooker, stel de slowcooker dan in op 6-8 uur om het
vlees goed te garen.