Selderij tagliatelle met gerookte pancetta
Gluten en overbewerkte koolhydraten zijn voor je darmgezondheid geen goed idee. Ziekmakende darmflora houdt ervan en de snelle koolhydraten zorgen voor een insuline piek en veel hormonale instabiliteit in je lichaam. Maar brood, pasta het zijn van die lekkere dingen! Nou bij dit super gerecht heb je niet de snelle koolhydraten maar geniet je wel van een heerlijke Italiaanse ‘pasta’
diner • 4 personen • bereidingstijd: 40 minuten
Ingrediënten
- 1 knolselderie
- 400 g gerookte pancetta, in blokjes
- 1 snuf Cayenne peper
- ½ tl gerookte paprika poeder
- 150 g champignons in plakjes
- 1 blik tomaten
- 100 ml slagroom
- 250 ml Wholy Bones bottenbouillon
- Kruiden (vers of gedroogd), peterselie, tijm of oregano
- Vers geraspte Parmezaan
Bereiden
- Begin met het maken van de knolselderij tagliatelle. Snijd de knolselderij in mooie gelijkmatige plakken van 1,5 cm,
- Schil de ongelijkmatige rand van de knolselderij schijven netje rond af, gebruik hiervoor een kaasschaaf (een dun schiller zorgt voor net te dunne plakken en slierten).
- Ga rond de knolselderij schijf met de kaasschaaf en maak mooie tagliatelle slierten.
- Zet ondertussen de spekblokjes op een middelhoog vuurtje en laat ze gaar worden.
- Voeg de Cayenne peper en paprikapoeder toe.
- Voeg de champignons toe als de pancetta licht bruin begint te worden, roer 2 minuutjes door.
- Voeg blik tomaten toe en roer 2 minuten door
- Voeg de slagroom en 150 ml Wholy Bones bottenbouillon toe.
- Laat de saus op een rustig vuurtje pruttelen en binden.
- Maak ondertussen de knolselderij tagliatelle af. Doe een scheut olijfolie (Extra Virgin) in een koekenpan en bak de selderijslierten al roerend even aan, zodat het meeste vocht uit de slierten is verdwenen.
- Voeg 10 ml Wholy Bones bottenbouillon toe en wat kruiden (bijvoorbeeld tijm, peterselie of selderijzout.
- Laat de selderij rustig droog worden. Haal uit de pan en sprenkel er een flinke scheut goede olijfolie overheen.
- Serveer met de saus en vers geraspte Parmezaanse kaas.