Soupe à l’oignon

Met een paar ingrediënten en een beetje geduld maak je deze traditionele Franse uiensoep met een fluweelachtige smaak. Het is belangrijk dat je de uien langzaam laat smoren en zachtjes laat trekken in de Wholy Bones bouillon. Het smoren in de bouillon vraagt wel even wat aandacht. Het trekken in de bouillon gaat vanzelf.

soep • 2 personen • bereidingstijd: 2,5 uur

Ingrediënten

  • 750 g uien (in dunne ringen)
  • 3 el roomboter
  • 1 el extra virgin olijfolie
  • ¼ tl suiker (maakt de uien prachtig bruin)
  • 1 liter Wholy Bones bottenbouillon
  • 1 glas droge witte wijn
  • 100 ml slagroom
  • 100-200 g gruyère of Parmezaanse kaas
  • optioneel: 3 el Cognac

Bereiden

  1. Neem een braadpan of een pan met een dikke bodem en smoor de uienringen met de deksel op de pan 15 minuten zachtjes in een mengsel van boter en olie.
  2. Neem de deksel van de pan en draai het vuur wat hoger en voeg suiker en 1 tl zeezout toe. Laat de uien, terwijl je ze regelmatig omschept in 30-40 minuten goudbruin bakken.
  3. Haal de pan van het vuur en schenk de bouillon,1 liter water en de wijn bij de uien.oe
  4. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Leg de deksel schuin op de pan en laat de uiensoep een half uur zachtjes trekken.
  6. Roer voor het opdienen 100 ml slagroom door de soep
  7. Voor een extra touche française roer 3 eetlepels cognac door de soep
  8. Leg een sneetje geroosterd (zuurdesem) brood in de soep
  9. Serveer de geraspte gruyère of Parmezaanse kaas er apart bij.