Spitskoolsoep met een scheutje
De fransen weten hun soepjes wel culinair te maken. En onze namiddagen worden gelukkig ook weer wat zonniger dus een soepje met een scheutje wijn, om buiten in de tuin te eten, is ook niet verkeerd.
soep • 4 personen • bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten
- 1 el ghee
- 1 ui, fijngesneden
- 1 aardappel, geschild, gewassen en in blokjes
- 1 kleine spitskool, hart verwijderd en in reepjes
- 1 deciliter witte wijn of rosé
- 1 liter Wholy Bones bouillon
- 1 el mosterd
- 1 bakje crème fraîche
- handje pistachenootjes, licht gebakken in een pan
Bereiden
- Verwarm de ghee op middelmatig vuur in een pan en doe de ui en aardappel er bij, roer regelmatig.
- Zodra de ui begint te kleuren doe je de kool, de wijn en Wholy Bones bottenbouillon erbij en breng je het zachtjes aan de kook.
- Pureer de soep na 20 minuten, als het zacht en gaar is, met een staafmixer.
- Voeg de mosterd en crème fraîche toe en roer goed door.
- Bestrooi met de pistachenootjes.
Lekker met knapperige ciabatta, pasta of gevulde pasta.