Deze heerlijke bijzondere paddenstoelen soep is niet alleen verrassend van smaak maar ook nog eens een cadeautje voor je buik. De vezels in paddenstoelen, werken als prebiotica. Ze voeden de goede darmbacteriën (zoals Bifidobacterium en Lactobacillus), wat een gezonde darmflora ondersteunt. Rauwe champignons bevatten de stof agaritine, een natuurlijke gifstof die paddenstoelen gebruiken als afweermechanisme. Daarom is wel belangrijk dat paddenstoelen altijd goed verhit!
soep • 4 porties • bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten
- 1 ui fijngesneden
- 2 teentjes knoflook fijngesneden
- 1 el balsamicoazijn
- 100g pijnboompitten
- 500 ml Wholy Bones bouillon
- 500 g paddenstoelen mix
- 1 citroen
- 1 el sojasaus
- 2 el honing
- 2 el ras el hanout
- handje verse oregano blaadjes
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180graden
- Snijd de steeltjes van de paddenstoelen. Snijd de paddestoelen hoedjes in stukken.
Fruit het uitje en de knoflook kort in een beetje olijfolie.
- Voeg de balsamicoazijn, Wholy Bones bottenbouillon toe
- Voeg de steeltjes van de paddenstoelen en de helft van de pijnboompitten toe.
- Laat de bouillon op een klein vuurtje sudderen.
- Maak onder tussen de marinade door een flinke scheut olijfolie te mengen met de sojasaus, honing en verse oregano blaadjes.
- Meng de marinade met de paddenstoelen en de zest van een citroen.
- Verdeel de gemarineerde paddenstoelen over een met bakpapier beklede bakplaat. En rooster de paddenstoelen voor 15-20 minuten. Schep ze halverwege door.
Voeg de helft van de geroosterde paddenstoelen toe aan de bouillon een pureer de soep fijn in een blender.
- Verdeel de soep in de kommen en garneer met de andere helft van de paddenstoelen en pijnboompitjes.
