Wat-heb-je-al-in-huis hartige taart

We hebben vaak al van alles in huis en meer dan we veelal denken. Werp een blik in je groentelade en kijk wat voor lekkers er in ligt. En misschien heb je ook nog wel wat restjes kaas liggen. Je maakt deze heerlijk Wholy taart in een handomdraai!

diner • 4 personen • bereidingstijd: 60 minuten

Ingrediënten

  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook geperst
  • groenten die je hebt liggen (courgette, paprika, wortel, bleekselderij)
  • 1 grote tomaat, in plakjes en ontdaan van de zaadjes
  • 100 ml Wholy Bones bouillon
  • 3 eieren
  • 150 ml slagroom
  • paar handjes geraspte kaas
  • hand rozijnen
  • hand cashewnoten
  • bladerdeeg (of ga voor de koolhydraat arme versie)

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200°C
  2. Fruit de ui en de knoflook in een pan.
  3. Snijd de groenten in plakjes en blokjes en voeg de groenten (behalve de tomaat) toe.
  4. Blus de groenten af met de Wholy Bones bouillon en schraap(?) de pan weer mooi schoon.
  5. Klop de eieren los met de slagroom.
  6. Haal de pan van het vuur en roer het eimengsel erdoor.
  7. Roer de geraspte kaas, derozijnen en de cashewnoten erdoor.
  8. Voeg de tomaten als laatste toe.
  9. Proef en maak op smaak met zout en peper (en als je van pittig houdt wellicht op smaak brengen met een mespuntje sambal of chilipoeder).
  10. Doe het prutje in een beboterde ovenschaal en dek af met bladerdeeg.
  11. Bak de taart in 20-25 minuten gaar.

Tip: Lekker met een paar rauwe tomaatjes als bijgerecht.