Witvis met venkel en tomaat uit de oven
Wat een mooi gelaagd ovenrecept is dit. En met de geroosterde venkel, knapperig, het anijsachtige zoete aroma, een fijne combinatie met de vis.
hoofdgerecht • 4 personen • bereidingstijd: 45 minuten
Ingrediënten
- 1 rode ui, in halve ringen gesneden
- 3 teentjes knoflook, grof gehakt
- 1 venkel, stam verwijderen en snijden in plakken van ±4 mm
- 5 hele tomaten in dikke plakken
- 250 ml Wholy Bones bottenbouillon
- 1 sinaasappel geschild en in plakken gesneden
- 4 stuks vis (kabeljauw, pangasius)
- venkelzaad
- bonenkruid
- marjolein
- peper, zeezout
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Leg de venkel met daarbovenop de tomaat en ui in een ovenschaal. Giet de Wholy Bones bottenbouillon er bij en besprenkel de groenten met de kruiden, zeezout, peper en knoflook.
- Zet de schaal 10 minuten in de hete oven totdat de helft van het vocht is verdampt.
- Kruid de vis met peper, zeezout en bonenkruid.
- Leg de vis in de ovenschaal op de groente met de sinaasappel bovenop.
- Bak dit nog 15 minuten totdat de vis gaar is.
- Belangrijk bij deze laatste 15 min is dat er voldoende bouillon in de ovenschaal ligt zodat de vis niet te droog wordt. Mocht het te droog zijn voeg dan wat water toe.