Wholy warme pokebowl met kip, paksoi en sesamdressing
Vaak denken we dat zilvervliesrijst beter voor ons is. Maar dat is erg overdreven, het tegenovergestelde is zelfs waar. Het is niet voor niets dat in rijstetende culturen juist alleen witte rijst wordt gegeten. Het vliesje van de rijst bevat veel fytinezuur, stoffen die vitaminen en mineralen binden, waardoor je het niet opneemt. De vezels zijn voor je darmen lastig te verteren. En daarnaast vormen zich makkelijk giftige schimmels op het vliesje van de rijst. Dus maak deze pokebowl lekker zoals het hoort, met witte rijst!
soep • 2 personen • bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten
- 2 kipfilets
- 1 paksoi
- 1 komkommer
- 1 puntpaprika
- 150 g witte rijst
- 4 el hoisinsaus
- 2 el ketjap manis
- 2 el sesamolie
- 1 el sesamzaadjes
- ½ limoen
- paar takjes koriander
- 1 el honing
- 2 el extra virgin olijfolie
- 6 el (witte wijn) azijn
- 1 ui
- 1 laurierblad
- 250 ml Wholy Bones Kippenbouillon
Bereiden
- Snijd met een kaasschaaf of een mandoline dunne plakjes van de komkommer. Pel en snijd de ui in ringen. Leg de komkommer en ui in een breed schaaltje.
- Verwarm 200 ml water en voeg de azijn toe, samen met de suiker, zout en laurierblad. Breng aan de kook, los de suiker op en verdeel warm over de kom kommer en ui. Zet in de koelkast.
- Snijd de kip in stukjes. Meng met de honing en ketjap. Zet weg in de koelkast totdat je het nodig hebt.
- Kook de rijst met de bouillon + 75 ml extra water gaar.
- Was en snijd de paprika. Was en snijd de paksoi, houd het witte apart van de bladeren.
- Bak in de helft van de olijfolie de kipfilet in 6-8 minuten gaar. Let op, want door de ketjap kan het snel aanbranden.
- Bak de paksoi in de rest van de olijfolie. Eerst een paar minuten het witte deel, daarna de blaadjes nog 1 minuut.
- Maak een dressing van de hoisinsaus, sesamolie, uitgeperste limoen en deel van de koriander. Maak op smaak met peper.
- Maak de bordjes mooi op met de rijst, kip, komkommer en ui, paprika en paksoi. Verdeel de dressing eroverheen. Verdeel de sesamzaadjes en nog een beetje van de koriander over de bowl. Genieten maar!