Wholy zomerse couscous salade
Mmmmmmmm lekker zomers!!
bijgerecht • 4 personen • bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten
- 500 g rijpe tomaten grof gesneden
- 2 rode pepers
- 1 bosje basilicum
- 4 el rode wijnazijn
- 250 ml Wholy Bones bouillon
- 300g couscous
- 500 g courgette in 10 cm staafjes gesneden
- 4 teentjes knoflook
- 6 zwarte olijven, steen in olijfolie
- 200 g feta kaas
- Olijfolie extra Virgin
Bereiden
- Rits de blaadjes basilicum en houd een handje achter voor de garnering. Doe de rest samen met de tomaten, 1 rode peper, wijnazijn en de Wholy Bones bouillon in een blender.
- Mix tot een homogene massa. (als je blender niet groot genoeg is, kan je het in batches verdelen).
- Zeef de saus en voeg naar smaak peper en zeezout toe.
- Voeg de couscous toe en laat het 1 uur in de koelkast hydrateren.
- Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C.
- Leg de courgettes op een ingevette bakplaat.
- Pel de knoflook, snijd met de resterende pepers fijn en verdeel over de bakplaat.
- Ontpit de olijven en hak fijn en voeg een eetlepel olijfolie toe en verdeel over de bakplaat.
- Bak de courgettes 30 minuten in de oven of totdat alles licht bruin is.
- Haal de couscous uit de koelkast en schep het even door.
- Voeg de courgette, knoflook, rode peper en olijven toe en verkruimel de feta erboven.
- Besprenkel met nog wat goede olijfolie en garneer met wat basilicum blaadjes.