Wholy zomerse couscous salade

Mmmmmmmm lekker zomers!!

bijgerecht • 4 personen • bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten

  • 500 g rijpe tomaten grof gesneden
  • 2 rode pepers
  • 1 bosje basilicum
  • 4 el rode wijnazijn
  • 250 ml Wholy Bones bouillon
  • 300g couscous
  • 500 g courgette in 10 cm staafjes gesneden
  • 4 teentjes knoflook
  • 6 zwarte olijven, steen in olijfolie
  • 200 g feta kaas
  • Olijfolie extra Virgin

Bereiden

  1. Rits de blaadjes basilicum en houd een handje achter voor de garnering. Doe de rest samen met de tomaten, 1 rode peper, wijnazijn en de Wholy Bones bouillon in een blender.
  2. Mix tot een homogene massa. (als je blender niet groot genoeg is, kan je het in batches verdelen).
  3. Zeef de saus en voeg naar smaak peper en zeezout toe.
  4. Voeg de couscous toe en laat het 1 uur in de koelkast hydrateren.
  5. Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C.
  6. Leg de courgettes op een ingevette bakplaat.
  7. Pel de knoflook, snijd met de resterende pepers fijn en verdeel over de bakplaat.
  8. Ontpit de olijven en hak fijn en voeg een eetlepel olijfolie toe en verdeel over de bakplaat.
  9. Bak de courgettes 30 minuten in de oven of totdat alles licht bruin is.
  10. Haal de couscous uit de koelkast en schep het even door.
  11. Voeg de courgette, knoflook, rode peper en olijven toe en verkruimel de feta erboven.
  12. Besprenkel met nog wat goede olijfolie en garneer met wat basilicum blaadjes.