Witte bonen met prei, spek en kip

Heerlijk winters comfortfood! Prei en sjalotten zijn ook nog eens goed voor je darmflora. Dat komt door de goede vezels die ze bevatten. Daar leven micro-organismen van die korte keten vetzuren maken (SCFA’s) zoals acetaat, propionaat en butyraat. En dat zijn weer energiebronnen voor je darmcellen in de dikke darm!

diner • 4 personen • bereidingstijd: 35 minuten

Ingrediënten

  • 250 gram kipfilet in stukjes gesneden
  • 200 gram spekblokjes
  • 2 prei in ringen gesneden
  • 2 teentjes knoflook fijn gesneden
  • Pot witte bonen
  • 2 sjalotten in fijne ringen
  • 150 ml slagroom
  • 250 ml Wholy Bones kippenbouilon
  • takje tijm
  • 2el ghee of roomboter

Bereiden

  1. Smelt een klontje boter of ghee in een pan op midden tot laag vuurtje
  2. Fruit het sjalotje en voeg al snel de stukjes kip toe.
  3. Wanneer de kip wit kleurt voeg de knoflook toe en bak 3 minuten mee.
  4. Voeg de spekblokjes toe en bak 3 minuutjes mee
  5. Voeg de prei en het tijm toe aan de pan op nog steeds laag/midden vuur. Na 5 min kunnen de bonen worden toegevoegd.
  6. Bak 2 minuten en voeg de Wholybones kippenbouillon toe.
  7. Laat de saus voor de helf indikken en voeg dan de slagroom toe.
  8. Laat het nog een aantal minuten zachtjes sudderen en maak op smaak met peper en zout.
Tip: lekker met flink wat peper.