Lone, dochter van Karin, fan van Wholy Bones, bedenkt ook heerlijke recepten en maakt er dan ook nog een tekening bij ❤️.
soep • 4 personen • bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten
- 1 witte kool in dunne reepjes gesneden
- 2 rode uien fijn gesneden
- 3 teentjes knoflook fijn gesneden
- 4 varkenssaucijzen
- 750 ml Wholy Bones bottenbouillon rund
- 500 ml water
- Boter
- 50 g geraspte kaas
- Zout en peper
- Verse tijm en oregano
Bereiden
- Snijd de uien en de knoflook fijn. Maak van de saucijzenballetjes en snijd de kool in dunne reepjes.
- Fruit de ui in een grote soeppan op laag vuur. Voeg de saucijzenballetjes toe en bak mee.
- Verwijder de balletjes zodra deze aan alle kanten kort zijn gebakken en leg apart.
- Voeg de knoflook en de verse kruiden, met steel en al, toe aan de pan, zet op middenlaag vuur.
- Voeg na 2 min. de bouillon, water en alle witte kool toe. Laat de soep met gesloten deksel 20 min pruttelen op laag vuur.
- Voeg de balletjes toe en laat de soep nog minimaal 20 min pruttelen met de deksel.
- Breng de soep nu op smaak met zout en peper.
Tip: schenk de soep in de serveer kommetjes en besprenkel met kaas en laat dit kort even smelten