Lone, dochter van Karin, fan van Wholy Bones, bedenkt ook heerlijke recepten en maakt er dan ook nog een tekening bij ❤️.

soep • 4 personen • bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • 1 witte kool in dunne reepjes gesneden
  • 2 rode uien fijn gesneden
  • 3 teentjes knoflook fijn gesneden
  • 4 varkenssaucijzen
  • 750 ml Wholy Bones bottenbouillon rund
  • 500 ml water
  • Boter
  • 50 g geraspte kaas
  • Zout en peper
  • Verse tijm en oregano

Bereiden

  1. Snijd de uien en de knoflook fijn. Maak van de saucijzenballetjes en snijd de kool in dunne reepjes.
  2. Fruit de ui in een grote soeppan op laag vuur. Voeg de saucijzenballetjes toe en bak mee.
  3. Verwijder de balletjes zodra deze aan alle kanten kort zijn gebakken en leg apart.
  4. Voeg de knoflook en de verse kruiden, met steel en al, toe aan de pan, zet op middenlaag vuur.
  5. Voeg na 2 min. de bouillon, water en alle witte kool toe. Laat de soep met gesloten deksel 20 min pruttelen op laag vuur.
  6. Voeg de balletjes toe en laat de soep nog minimaal 20 min pruttelen met de deksel.
  7. Breng de soep nu op smaak met zout en peper.

Tip: schenk de soep in de serveer kommetjes en besprenkel met kaas en laat dit kort even smelten