Wortelsoep à la crème

De mooie warme oranje kleur is al heerlijk en door de melk is de smaak van deze soep extra romig en zacht. Maak er twee keer zo veel van en vries het in, dan heb je een fijne voorraad voor een lunch of voorafje.

soep • bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • 400 g wortels, schoongemaakt en in stukken gesneden
  • 1 teen knoflook
  • 250 ml (volle) melk (van de boer)
  • 200 ml Wholy Bones bouillon
  •  water
  •  zout
  •  nootmuskaat
  • 200 g uitgelekte kikkererwten
  • 4 plakjes bacon, uitgebakken
  • mespunt nootmuskaat

Bereiden

  1. Doe de wortels en de knoflook in een soeppan en zet ze onder water met een beetje zout.

  2. Breng het voorzichtig aan de kook en laat het pruttelen totdat bijna al het water is opgenomen.

  3. Pureer met een blender.

  4. Verhit melk in een andere soeppan.

  5. Doe de wortelpuree en de Wholy Bones bouillon bij de warme melk.

  6. Voeg de uitgelekte kikkererwten toe en laat de soep even pruttelen en breng op smaak met zout, peper en een beetje nootmuskaat.

  7. Doe de soep in een kom en garneer met de uitgebakken bacon.

Tip Serveer met een kloddertje crème fraîche