Zalm en groenten crème soep
Een smaakvolle combinatie maar ook heel gezond door de essentiële vetzuren uit de vis en de prei, die vol gezonde vezels (prebiotica) zit!
soep • 2 personen • bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten
- 1 prei
- 100 g broccoli
- 2 courgettes
- 500 ml Wholy Bones kippen bottenbouillon
- 200 ml slagroom
- 2 middelgrote zalmfilets (voorgekookt)
- paar takjes koriander fijn gehakt
Bereiden
- Verhit de boter in de pan en bak de prei in een paar minuten gaar.
- Voeg de broccoli, courgettes en de Wholy Bones bottenbouillon toe. Breng op smaak met zout en peper.
- Breng aan de kook en laat 15 minuutjes sudderen.
- Pureer de soep fijn met een staafmixer of in een blender.
- Pluk de zalm uit elkaar met een vork en voeg de stukjes toe aan de soep en verhit de soep nog een paar minuutjes door.
- Garneer met de koriander en een flinke scheut slagroom.