Zalm en groenten crème soep

Een smaakvolle combinatie maar ook heel gezond door de essentiële vetzuren uit de vis en de prei, die vol gezonde vezels (prebiotica) zit!

soep • 2 personen • bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • 1 prei
  • 100 g broccoli
  • 2 courgettes
  • 500 ml Wholy Bones kippen bottenbouillon
  • 200 ml slagroom
  • 2 middelgrote zalmfilets (voorgekookt)
  • paar takjes koriander fijn gehakt

Bereiden

  1. Verhit de boter in de pan en bak de prei in een paar minuten gaar.
  2. Voeg de broccoli, courgettes en de Wholy Bones bottenbouillon toe. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Breng aan de kook en laat 15 minuutjes sudderen.
  4. Pureer de soep fijn met een staafmixer of in een blender.
  5. Pluk de zalm uit elkaar met een vork en voeg de stukjes toe aan de soep en verhit de soep nog een paar minuutjes door.
  6. Garneer met de koriander en een flinke scheut slagroom.