Zalm in spinazie roomsausje
Dit éénpansgerecht tover je in minder dan 30 minuten op tafel. En aangezien je alles dus in één pan kan klaarmaken, heb je dan ook heel weinig afwas. En zo hebben we het graag op drukke weekdagen of lome zwoele zomerse dagen. Wilde zalm bevat de gezondere omega 3 vetten dan gekweekte zalm. Dus als het even kan… koop je die!
diner • 2 personen • bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten
- 300 gram Zalm met vel (wild of biologisch)
- 1/2 tl paprikapoeder
- 1/2 tl tijm
- 1/2 tl oregano
- snufje Cayenne
- 1 teentje knoflook fijn geperst
- 10 kerstomaatjes
- 200 gram babyspinazie
- 100 ml volle room
- 250 ml Wholy Bones kippenbouillon
- 30 gram geraspte Parmezaan
- paar basilicum blaadjes (fijngehakt)
Bereiden
- Meng alle kruiden en gebruik ongeveer de helft om de vis aan beide zijden te
- kruiden.
- Bak de vis in roomboter met de velkant naar boven in de pan en bak
- +/- 2 minuutjes.
- Keer om en bak +/- 3 minuten op de velkant.
- Haal uit de pan en zet opzij.
- Doe een scheutje olijfolie bij het braadvocht van de vis en voeg de
- knoflook toe.
- Voeg vervolgens de kerstomaatjes toe en laat even sudderen.
- Doe de babyspinazie bij de kerstomaatjes en roer even om.
- Voeg de room, de Wholy Bones bouillon en de geraspte kaas toe, strooi er de rest van de kruiden
- en de fijngehakte basilicum blaadjes over en roer alles goed door elkaar.
- Laat gedeeltelijk inkoken en leg dan de zalm in de saus zodat deze nog wat kan opwarmen en verder garen terwijl de saus verder inkookt.
- Serveer met spaghetti of courgetti (‘pasta’ gemaakt van courgette)