Zonnige zomerse courgette soep

Heb je een eigen moestuin met courgettes en kruiden en bloemen? Dan is deze soep extra feest. Want al die zelfgekweekte plantjes kan je gemakkelijk kwijt in deze heerlijke zomerse soep! Dek de tafel buiten en geniet samen van de zon!

soep • 4 personen • bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • 1 ui fijn gesneden
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • scheut olijfolie
  • 1 bosje lente-ui in grove stukken
  • 2 courgettes in grove stukken
  • flinke handvol verse tuinkruiden
    (bijvoorbeeld basilicum, munt, peterselie, jonge tijm en blad van OostIndische kers) harde takje verwijderden grof gesneden
  • flinke handvol doperwtjes (vers of diepvries)
  • 500 ml Wholy Bones bottenbouillon

 

Bereiden

1. Fruit het uitje met de knoflook even aan in wat boter.
2. Voeg de lente-uien en de courgettes toe en bak mee voor 3 minuutjes, roer regelmatig.
3. Voeg de kruiden samen met de doperwtjes toe.
4. Giet de Wholy Bones bottenbouillon erbij samen met 500 ml water en breng het geheel aan de kook. Laat de soep ½ uurtje op een klein pitje sudderen.
5. Pureer met staafmixer of in de blender.
6. Maak op smaak met zeezout en peper.