Deze schotel schuif je zo de oven in. In de schotel zitten weinig eiwitten. Eiwitten zijn belangrijk voor een gezond lichaam en een gezonde darmwand. Daarom is het verstandig om er nog een salade bij te serveren met bijvoorbeeld kaas, spekjes of ei. We hebben een suggestie gedaan voor een frisse zomersalade met geitenkaas.
diner • 4 personen • bereidingstijd: 1 uur
Ingrediënten
- 400 g peultjes
- 1 bloemkool
- 500 ml Wholy Bones bouillon
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 12 blaadjes salie
- 200 g Gruyère, geraspt
- 200 ml slagroom
- 1 ei
- zout
- peper
Bereiden
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Dop de peultjes en verdeel de bloemkool in roosjes.
-
Doe de groenten in een pan met water en laat het heel even koken (3-5 min).
-
Giet af door een vergiet en zet opzij.
-
Klop het ei door de slagroom.
-
Meng de knoflook, met de salie en de helft van de kaas, door het ei-slagroommengsel en maak op smaak met zout en peper.
-
Doe de groenten in een ingevette ovenschaal en giet het eimengsel eroverheen.
-
Bestrooi het geheel met de resterende kaas.
-
Bak de gratin in 30 tot 40 minuten in de oven mooi goudbruin.