Koolhydraatarm bladerdeeg

Ben je bezig om de koolhydraten te minimaliseren in je voedingspatroon, dan is dit een lekker recept en een goede vervanging van het traditionele bladerdeeg.

basisrecept • bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten

  • 25 g amandelmeel
  • 15 g kokosmeel (let op: dit is geen kokosrasp)
  • 125 g mozzarella, fijngesneden
  • 50 g roomboter
  • snufje zout
  • 1 ei
  • eventueel Griekse yoghurt of slagroom

Bereiden

  1. Smelt de roomboter met een snufje zout in een ruime steelpan op laag vuur.
  2. Voeg de stukjes mozzarella toe en roer met een houten lepel tot de mozzarella als een zachte kauwgombal in de boter ligt. Dat duurt zeker 4 minuten. De mozzarella moet gesmolten zijn, maar wordt niet door de boter opgenomen.
  3. Voeg dan in één keer het amandelmeel en kokosmeel toe. Roer direct stevig door tot het meel is opgenomen en je een goed gemengd deeg in je pan hebt liggen.
  4. Haal de pan van het vuur en breek een ei boven de pan en roer het ei er snel doorheen.
  5. Rol van het deeg een mooie plak tussen twee bakpapiertjes.

Tip: Deeg te vochtig? Voeg een klein beetje kokosmeel toe. Deeg te droog? Voeg een klein beetje Griekse Yoghurt of slagroom toe.