Koolhydraatarm bladerdeeg
Ben je bezig om de koolhydraten te minimaliseren in je voedingspatroon, dan is dit een lekker recept en een goede vervanging van het traditionele bladerdeeg.
basisrecept • bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten
- 25 g amandelmeel
- 15 g kokosmeel (let op: dit is geen kokosrasp)
- 125 g mozzarella, fijngesneden
- 50 g roomboter
- snufje zout
- 1 ei
- eventueel Griekse yoghurt of slagroom
Bereiden
- Smelt de roomboter met een snufje zout in een ruime steelpan op laag vuur.
- Voeg de stukjes mozzarella toe en roer met een houten lepel tot de mozzarella als een zachte kauwgombal in de boter ligt. Dat duurt zeker 4 minuten. De mozzarella moet gesmolten zijn, maar wordt niet door de boter opgenomen.
- Voeg dan in één keer het amandelmeel en kokosmeel toe. Roer direct stevig door tot het meel is opgenomen en je een goed gemengd deeg in je pan hebt liggen.
- Haal de pan van het vuur en breek een ei boven de pan en roer het ei er snel doorheen.
- Rol van het deeg een mooie plak tussen twee bakpapiertjes.