Maak je eigen gele currypasta
Altijd fijn om deze curry in de koelkast te hebben. Je pimpt zo makkelijk je maaltijd op met een ‘Indiaas’ tintje. Lekker door de rijst of bij een stukje vlees. Of door de groenten voor een spicy groentenomelet.
bijgerecht • bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten voor 1 potje
- 2 uien, geschild in grove stukken
- 4 knoflooktenen, geschild
- 2 citroengras (het witte gedeelte van de stengel)
- 1 groene peper, zonder pitjes en topje
- 6 cm gember, fijngehakt
- 2 el kerriepoeder
- 2 tl korianderzaad
- 1 tl kurkuma
- 1 limoen, geraspt en geperst
- snufje zeezout
Bereiden
- Maal alle ingrediënten samen fijn in de keukenmachine of blender.
- Doe de currypasta in een schone pot en bewaar in de koelkast.
Je kunt deze currypasta in een schone pot best wel een tijdje bewaren in de koelkast. Maar gebruik altijd je neus om te beoordelen of het nog lekker is.
Lekker met peultjes waspeenstamppotje me een twist